SLUT I HUVET

Barnen har äääääntligen somnat. Ylva är inte kvar i Sverige längre (ja resan gick bra och vi bor hos hennes mamma tills hon kommer någon gång den förste) så jag har kvällen också. Ylvas mamma kan nämligen inte hjälpa till eftersom hon är sjuk. Så det kommer bli några långa dagar. Nu har de i alla fall somnat och det ska jag också göra snart så jag orkar med att gå upp 6-7 imorgon när de vaknar.

Idag åkte vi till Mariefred och skulle fika och kolla på några tåg men allt var stängt och tågen gick inte. Det var en mysig by men vi fick fika hemma i Ylvas mammas lilla trädgård med hackspettar. Sen har vi gjort det gamla vanliga, käkat kvällsmat och badat badkar och sånt. Lukas har matvägrat sen igårkväll så vi har rivit våra hår. Han kanske har bestämt sig för att banta till beachen 2012.

Sitter och ser CSI med Ylvas mamma nu. Sen ska faruk ringa! Så konstigt att vara i Sverige och att vi kan ringa varandra över vanliga linjen igen.

Natti!


EN UNDERBAR SISTA HELG

Har haft en helt perfekt sista helg i Ascot/London/England. I fredags var jag bara hemma och tog det lite lugnt på kvällen, vaknade som en klocka 7.50 morgonen därpå och åt frukost med familjen, duschade och cyklade till tåget (lånade Alex cykel och fattar inte varför jag inte gjort det innan, helt underbart) för att åka in till Therese.

Mötte upp henne på Piccadilly Circus och shoppade lite, sen åkte vi till världens mysigaste park - Battersea Park där vi låg och solade i flera timmar. När vi var soltrötta och lite hungriga åkte vi hem till Ascot och käkade grillat. Lagom tills vi ätit upp började Eurovision Song Contest, och vilken Eurovision sen!

Hur mysigt som helst med Therese på ena sidan och Silver på andra, sen kom Alex också som dansade Loreen-dansen. Vi hade så himla roligt och det var verkligen en asskön kväll. Någon gång mellan tolv och ett slocknade vi i min dubbelsäng för sista gången i detta hus.

Idag vaknade jag också som en klocka vid 8. Slängde i en maskin tvätt så den skulle hinna torka innan jag var tvungen att packa ner kläderna (SAY WHAT!? ska ni tänka nu). Försökte sova lite till efter det men det var omöjligt så fixade lite innan Therese vaknade också käkade vi frukost i solen. Sen har vi bara solat och myst hela dagen. Haft vattenkrig med busungarna också.

Allihop käkade lunch i trädgården tillsammans idag och drack rosé och snackade i ett par timmar. Trädgården är så fin nu när alla blommor håller på att komma ut. Kommer verkligen sakna trädgården och skogen!


Trots den enorma trädgården är detta så nära pool man kommer här. Vi svalkade oss genom att bada fötterna haha.

Strax innan sex tog Therese tåget hem och det kändes inte så sorgligt att säga hejdå till henne för det var mest ett "vi ses snart". Sen hoppade jag upp på Alex cykel och cyklade till Long Hill Park där jag satt ett tag och njöt för mig själv, lyssnade på lite musik och skrev dagbok. 

Försöker få ihop packningen nu. 15 kilo får jag checka in på Ryanair... 10 kilo får jag ha i handbagage... Det lämnar inte speciellt mycket utrymme till att ha med mycket prylar säger jag bara. Väskorna väger ju typ 5 kilo var.

Nästa gång vi hörs är jag förmodligen i Sverige, vi får se när jag får internet där bara. Tänkte byta till mitt svenska nummer någon gång imorgonkväll/tisdag. Tänkte också fylla på mitt svenska kontantkort, så ni kan nå mig på det, alltså inte numret som slutar på 702, utan det andra, minns inte vad det är haha. 

Bajbaj så länge!

SISTA LONDONBESÖKET PÅ ETT TAG

Sitter på tåget mot London nu och ska möta upp Therese för lite ärenden, haha vad vuxet och bloggigt det lät. Sen ska vi kanske lägga oss i en park och chillaxa innan hon följer med mig till Ascot för barbeque och mer mys.

Sista helgen i England på ett tag, känns riktigt konstigt. Idag hade vi sista helgfamiljefrukosten i huset som jag faktiskt kommer sakna även om jag frusit så jäkla mycket där.

På måndag flyger vi ju till Sverige och jag hoppas Strängnäs bjuder på sol!


KAMOMILLTE I HÅRET

Det är dagens tips! Provade att skölja håret i kamomillte med fyra påsar som stått och dragit över natten. Det ska tydligen ljusa upp håret lite grann, och jag vet inte om det var solen eller kamomillteet men visst blev det ljusare. Ingen superstor skillnad, Faruk såg till exempel inget, men jag märker lite.

Det blev dessutom väldigt fluffigt, vågigt och fint av det när det hade torkat.

Kändes bättre än citron som jag brukar ha i och sola med, nästan friskare efteråt till och med.

Det var dagens tips och nu måste jag dricka vatten och vila för jag har blivit helt snurrig i bollen av all sol och utomhusaktivitet idag att jag bara babblar på, blablablabla.

Såg ni Eurovision igår förresten? Vi gjorde, men jag missade första 6 låtarna. Tydligen alla bra enligt Alex. Såg Loreen i alla fall, hon är cool. Nä nu ska jag gå.

AJFÅN IGÅR & IDAG

Jag vet inte riktigt vad allt detta är, men det är lite blandat från veckan som jag hittade i min iPhone. Såg nyss att jag tagit 5995 bilder med den sen jag fick den förra sommaren. Är inte det helt galet?


Solkillar och sol-Silver, vi grillade i tisdags också tror jag det var. Det var då jag startade grillen själv!


Vi har massa fina blommor i trädgården nu. Viktor vilar sig i skuggan, och Lukas som inte vill sitta still lika mycket har en drickpaus i allt cyklande.


Mer cyklande Lukas och blommor från igår.


Iskaffe! Sockerfritt såklart, och med grädde.


Nyduschad igårkväll tog jag en filt och min iPad och la mig på gräsmattan i kvällsvärmen, fortfarande 25 grader! Silver, som inte hade släppt min sida på hela dagen, la sig troget bredvid. Efter lite Big Brother gick vi upp på mitt rum och försökte packa som ni vet.


Idag såg Lukas lagom bonnigt söt ut i sin Cars 2-keps. Sen käkade de mack- och saftlunch.


Nu är det inte långt kvar tills vi busar för sista gången under min aupair-tid. Även fast de retar gallfeber på mig kommer jag sakna dem, buuuu :(

IGÅR VAR DET SÅHÄR!


Okej bilderna på Viktor i rött är nog från i tisdags, men bilden till höger är från igår! Detta är också Viktors nya favvomin... Nya favvofrasen: Helpe mii pliiiseh.


Såhär ser det ut vid frukostbordet ibland! Resten av dagen var vi bara ute i sommarvärmen och lekte, plaskade med vatten, hade vattenkrig, blåste såpbubblor, satt i skuggan och läste böcker, jagade varandra, spelade fotboll, cyklade, fikade osv osv.


Silver skulle hjälpa mig att packa igår... Gick inte så bra, för hon snarkade bara. Men hon var efter mig hela dagen och ville inte släppa mig. Tror ni hon fattar att vi ska skiljas? Buuuhuuu, pappa kan jag ta med henne hem?


NÄR VI ÄNDÅ PRATAR FÖDELSEDAG

Så kan vi väl prata födelsedagspresenter, nu när jag fått frågan av två stycken. 

Jag önskar mig inget speciellt. Jag önskade mig att alla mina vänner kan komma på mitt födelsedagsfirande, och den presenten kommer jag få.

Men jag har inte direkt något att önska mig saker till, eller något jag känner att jag behöver.
  • Fina sängkläder?
  • Pengar?
  • Nytt objektiv till kameran (70-300mm/50mm)?
  • Strumpor och trosor? Baskläder, typ linnen och långärmade? Jag kommer inte ta med mig något sånt tillbaka till Sverige, förutom mina Happy Socks jag köpte i helgen, men allt annat har liksom sett bättre dar.
Ja nä alltså jag har ingen aning. Strumpor och sånt är kanske lite väl tråkigt. De tre första alternativen är nog bättre. 

För jag har en miljon nagellack, krämer, ögonskuggor och annat smink, lock- våg- krus- och plattång, parfymer (fast det kan man aldrig få för många av så det kan ni lägga till på önskelistan om ni vill) (en till parentes - inte för jag använt speciellt mycket såna tjejsaker de senaste tio månaderna men det kommer kanske nu när jag blir stadsbo igen), böcker, kläder, joggingskor, vanliga skor, jackor, till och med smycken som jag knappt använder. Ja alltså jag känner nog inte att jag behöver något... Det kanske ändras när jag kommer från mitt skogsliv och in i stadslivet igen. 

Men nu vet ni! Ge mig en kram så blir jag nöjd, ha ha vad har hänt!?



UPDATE:
Kom på tre saker! iPhone-laddare till cigarettuttaget i bilen. Ett typ kassettband med sladd så man kan koppla in sin iPhone och spela musik i bilen. Och Spotify Premium! Detta är nog tre livsnödvändiga saker för Faruk och mig om vi ska bila upp till Strängnäs i sommar (och hämta mina saker som åker med Ylvas och Alex flyttbil som kommer senare än jag åker hem, plus hälsa på).

FÖDELSEDAG & ÅLDER


Några helger innan jag flyttade till England hade vi en sjukt rolig kväll och jag hittade nyss en bild på Therese, Maja och mig från då! Och vet ni? Den 14 juni fyller jag ju 21, så den 15 juni har jag bokat upp mina tjejkompisar för att fira och alla kan komma! Alla är i Helsingborg och i Sverige och alla kan komma weeeeho jag är så glad!

Det ska bli skönt att komma hem och få vara yngst igen haha. Yngst och kortast (som ni ser på bilden). I och för sig är jag kortast i Ascot och London också, men jag är oftast äldst! Sjuk känsla eftersom jag alltid, alltid varit yngst.

Helt plötsligt förväntar sig folk att man ska vara vuxen. Måste man vara det bara för man är äldst?

SOLTISDAG

Solhund

Helt sinnessjukt trött efter en heldag ute i 25 grader och sol. Man kan säga att jag fått lite färg... Trodde inte solen tog så mycket så har solat i linne med breda axelband, inte snyggt. Har dessutom två horn i pannan som jag fick igår i skogen. Myggbett. 

Killarna och jag hade seriöst vattenkrig, i alla fall Lukas och jag. Skitkul! Men Viktor vågar aldrig riktigt vara med och blir ledsen när han får vatten på sig, att kasta har han däremot inget emot. De skvätte ner mig ordentligt, hår, kläder, allt, men det torkade på bara några minuter. Helt sinnessjukt så varmt det varit.

Jag startade grillen från scratch idag för första gången i hela mitt liv. Engångsgrill räknas inte. Och när Alex kom hem så grillade vi. Det är fortfarande runt 22 grader och egentligen borde jag vara ute och njuta, men jag är så trött att ögonen går i kors. 

Detta var en bra sista tisdag i huset.

SISTA MÅNDAGEN I ASCOT


21 Mars

Nu har sista veckan i Ascot börjat, jag är alltså i Sverige (om än Strängnäs) om en vecka, kan inte fatta det. Kan inte fatta hur fort tio månader har gått? 

Vi har i alla fall haft supermysigt idag. Vädret blev alltså bättre, 17 grader visade iPhonen och i solen höll vi på att smälta bort. Efter vår lilla runda i skogen spelade Lukas och jag fotboll i ett par timmar i trädgården medans Viktor lekte med vatten. Vi sprang runt som två dårar och han börjar bli riktigt duktig och snabb! 

Imorgon visar iPhonen 24 grader och sol, det ska bli så skööönt med lite sol! 

UTE I SKOGEN

Blev helt okej väder ändå. Tack för att ni skickade hit lite!

 


VAR ÄR SOMMAREN I ASCOT EGENTLIGEN?

Hur glad tror ni jag blir när Faruk skickar en bild på hur vädret är hemma, när vi har det som på nedersta bilden?

24 grader och sol vs 10 grader och moln. Hoppas ni njuter och att ni sparar lite sol tills jag kommer hem!

Idag börjar vår sista vecka i Ascot innan vi åker till Strängnäs. Fattar ni hur fort det har gått? Jag fattar ingenting.

 


BRA DAG

Otur otur hela dan. Vi tröstar oss med en kaffe på Caffè Nero nu. Jag har fyndat ett par brallor i alla fall. Ikväll ska vi kanske se på Chelsea - Bayern Münich eftersom Thereses nya kärlek ska det, eller så åker vi hem och drar täcket över huvudet och väntar på att oturen går över.

De positiva tjejerna hoppas ni har det bra, och lite varmare och soligare än vad vi har det i London.

 


BRITTISK HARRY POTTER-KVÄLL

Igår barnvaktade Tessan och jag. Det började med bus med hennes aupairbarn och sen landade vi i soffan med senaste Harry Potter-filmen efter middagen, och åt de konstigaste popcornen - Toffee popcorn! Förvånansvärt goda faktiskt.

Snart ska hon provjobba i bästa butiken - LUSH - och jag ska underhålla mig på stan innan vi sammanstrålar igen. Sammanstrålar, hm fick mig att tänka på Sanja. Hoppas du har det bra!

 


VÄLFRISERADE POJKAR

Vid 9 blev Silver upphämtad av hundvakten.

10.00 blev killarna klippta och med varsin klubba framför en bärbar DVD blev det minimalt med tårar och faktiskt lite mysigt.

Nu, 12.30, åkte Ylva och barnen iväg för att hämta Alex på jobb så de kan åka iväg till Manchester över helgen.

Jag ska strax byta om och göra mig lite fräsch innan jag tar tåget in till London och Therese. Ikväll ska vi barnvakta hennes barn (blev flyttat från imorgon till idag) och imorgon får vi se vad vi hittar på. Kanske kolla fotboll med några nyfunna kompisar. Fotboll haha...


RICHMOND PARK MED MAJA & KILLARNA

Det var SÅ skönt med lite ny energi från Maja. Det var bara ett kort besök, men jag sög upp allt positivt hon hade att ge och jag började känna mig mer som mig själv, vilket är otroligt skönt. Vi har så himla roligt och mysigt. Här kommer lite bilder från igår när Ylva droppade av oss i Richmond Park.


Plockade blommor i trädgården till Majas ankomst och ställde in på mitt rum.


Majsan kom vid 9 på onsdagsmorgonen. Efter en dusch, kopp kaffe och mysig pratstund vid frukostbordet var jetlaggade Maja redo för utflykt.


Ylva skulle på möte i London och släppte av oss i Richmond Park, som ligger i utkanten av London, precis mellan Ascot och London. Mycket London i den meningen. Parken var supermysig och efter tio minuters promenad hittade vi vårt perfekta picknickställe, som senare visade sig vara ännu mer perfekt än vi från början visste. 

Det var nämligen en riktigt bra lekplats för killarna som är rätt lättunderhållna. Ett ihåligt träd, en bänk, lite pinnar och grässtrån samt en vattenpöl är allt som behövs för att de ska leka i tre timmar. Plus lite picknick.


Picknick och mys i solen, som gick i moln var femte minut. Fick gå och samla ihop killarna ett par gånger när de stack iväg. Ser ni som Lukas springer? Så är det alltid. De går liksom inte. De bara kutar och springer runt överallt! Nu får ni se mig in action med ungarna också.



Viktor blev totalförälskad i Maja och hon i honom. Hon glömde dessvärre ta med honom till Exeter när hon åkte som hon sa att hon ville.


I parken finns det jättemånga vilda papegojor. Det var en familj för 10 år sedan som släppte ut en hona och en hane, sen har de förökat sig och papegojorna har lyckats överleva. Så himla häftigt!


Sol sol sol! Jag tyckte det var varmt och Maja som nyss kom från Hongkong frös för det mesta haha. 

Nu ska jag skypa med Faruk som jag inte pratat med eller sett sen i måndags eftersom han varit i Köpenhamn och jag haft Maja här. Blev klar i lagom tid tills hockeyn var slut tydligen!


MAJA HAR NYSS ÅKT

Uppdatering kommer!


TISDAG

Idag har jag velat nacka båda ungarna, eller som Alex sa innan jag åkte i fredags och undrade om han skulle vara okej utan mig och Ylva: Yeah, I'll just put these two on the barbeque. De har varit SÅ jobbiga. Och jag har varit SÅ trött. Sov nämligen med babymonitorn inatt eftersom jag är ensam med dem på morgonen, Alex drar redan vid 6-ish. Det ger mig alltid så dålig sömn eftersom de vaknar mycket och Lukas snarkar som en riktig karl.

00.30 gallskriker Lukas. Typ som han höll på att dö. Jag hade babymonitorn lite för högt så jag tror att jag är med i en skräckfilm eller något. Hör Alex gå in och försöka lugna ner honom, men han bara fortsätter att skrika och skrika och gråta och gråta. Efter ett tag lugnade han sig, och då hade jag sänkt monitorn. 

Runt 6 börjar Viktor gråta lite grann och jag visste inte om han drömde eller om det var Lukas som jävlades. Det blev tyst och jag somnade om. Vaknade av att Viktor var jätteledsen 6.40, gick in, och då höll Lukas på att spela Allan. Tog ner dem. Vi åt frukost, eller jag och Lukas gjorde. Viktor äter ju inte själv längre och jag hade ingen vidare lust att mata honom. Han är faktiskt snart 3. Efter 40 minuter gav jag upp och lät honom ta in sina torra Cheerios till Cbeebies. 

11.15 var det lunchdags. Viktor kom glatt eftersom han var hungrig efter frukosten han knappt ätit. Lukas vägrade. Jag lekte, busade, skojade, mutade, tvingade, hotade, sen lät jag honom vara. Oftast kommer han, men han var bara som apatisk och totalt sket i mig. Så jag sket i honom. Efter många om och men och förklaringar och pedagogiskt beteende kom han ändå inte. Då tänkte jag att då får han väl gå hungrig. Vi gick ut i skogen istället och han verkade inte ens bry sig.

I skogen verkade det som att Viktor var den som inte ätit lunch för han var hur pipig och gnällig och gråtig och slö som helst. I slutet trillade han när han körde i snigelfart och slog bilen (ja, de envisas alltid om att ha en bil i handen när de cyklar) mot läppen och fick fläskläpp. Han skrek som en idiot, ja han slog sig men han överdriver alltid, och jag motstod min impuls att bara lämna honom där, och gick fram och kramades istället. Sen höll vi handen resten av vägen.
Hemma kollade vi på The Princess and the Frog, Silver somnade i mitt knä och Lukas fick sin lunch. Kall. Eftermiddagen var lite mysigare än förmiddagen och då tyckte jag de var helt okej.

Alex kom hem vid 18 och tog över, jag gick upp och duschade, bytte sängkläder, tog upp blommor på rummet och handduk till Maja som kommer imorgon!!!! Just nu sitter hon på flyget från Hongkong till mig och imorgonbitti landar hon på Heathrow! Ska bli SÅ skönt med lite kvalitetstid med Majsan.

Nu ska jag se nästsenaste avsnittet av Desperate Housewives och tänka på allt annat än barn. Tror jag behöver det, annars lär jag bli tokig.

FINA FINA SILVER




Har fått dille på denna Boyce Avenue-covern.

PS. Har skaffat instagram. Myshelli heter jag där.

SÖNDAG

I söndags var det så himla varmt! Vi köpte picknick och drog till parken vid henne och la oss på en filt högst upp på kullen där man kan se ut över hela södra London. Och... någon arena, förmodligen Wimbledon eftersom den ligger i syd? 

Vi fick ha det varmt och skönt i kanske trettio minuter, sen kom de elaka molnen. Vi kämpade på ett bra tag innan vi huttrande kramades hejdå. Pappa ringde, han fick prata med Therese också skällde han lite för jag var dålig på att svara på kommentarer. Ska bättra mig! Fick prata med farmor också. Blev rätt avundsjuk sen när jag gick och frös och fick ett sms där han skrev att han åkte cabbe och att det var döööövarmt...


Tror aldrig jag har visat gatan vi bor på. Swinley Road. Det är typ vårt hus och kanske fem andra plus en liten infart till ett par till. Swinley Road är en jättelång väg, men från korsningen vid stora gatan och bort till bron, som ni kanske ser i slutet, är det bara vi och de fem andra. I och för sig är det inte speciellt mycket hus ändå. Men fin och mysig är den. Mitt emot oss ligger en stor golfbana, Lavender Park, också ligger Englemere Pond lite längre ner på samma sida. På vår sida ligger ingången till skogen vid oss. Och that's it!

LÖRDAG


Vi vaknade vid elva-tolv och drog strax därpå på passande kläder för vädret, som var soligt, varmt och vindstilla! Åt frukost i hennes trädgård innan vi åkte in till Notting Hill för att turistshoppa, gå i vintagebutiker och på marknader.

Vi såg förmodligen Spencer ifrån Made in Chelsea också! Jag prickar av fler och fler på min MiC-lista haha...


Vi hamnade på ett mexikanskt ställe där vi åt quesadilla och drack mexikansk öl (vi dricker faktiskt inte så mycket som det ser ut). Där satt vi ett tag och solade och njöt. Hittade en cool present på marknaden till någon av er. Vid sex åkte vi hem till henne igen för att duscha och vila lite.


Kylskåpsmagneter och en rolig uggle-påse bland annat. Keep calm and call Batman är bäst!


Efter fyra timmar hemma hos Therese promenixade vi till bussen som vi aldrig trodde vi skulle hitta. Men det gjorde vi och den tog oss till Liverpool Street.



Började vår vandring från Liverpool Street Station till Curtain Road. En promenad som ska ta runt en kvart. För oss tog den 1½h och en taxitur. Aldrig att jag litar på Therese igen! 

Men lika roligt för det hade vi. Hittade en kundvagn som hon körde runt mig i. Liverpool Street till höger.


När vi gått i halvcirklar hit och dit fick vi börja leta taxi. Det visade sig att det bara låg fyra minuter därifrån... 

Väl framme på stället vi skulle till kom vi inte in, för då hade klockan hunnit bli 1.20 och de stängde om 40 minuter. Therese blev arg och lyckades tjata in oss, och det var väl lika bra för annars hade hon börjat gråta. Varför? Jo, för sist vi var där blev hon kär i bartendern. Så vi skulle dit igen så hon skulle få prata lite till med honom. 

Överlyckliga över att vi kom in går vi till baren för att hitta Thereses man. Det visar sig att han inte jobbar. Så Therese blev lite ledsen, men lika kul för det hade vi! När de stängde drog vi till en annan bar/klubb, där vi hängde med några intressanta människor och dansade till electro/gamla godingar/rnb/house/typ. Vi somnade inte förrän 7.30!

FREDAG


Presentöppning och rödvin hemma hos Therese innan vi tog bussen till Brixton och gick på samma klubb som sist, ni vet det här RnB-stället där vi typ var de enda vita? Therese ville dit och jag var trött så jag orkade inte komma på något annat. Kul var det i alla fall, och det var någon kille som sa att han gillade mitt sätt att dansa på... Tror jag tog det mer som en pik än en komplimang, haha. Vakten raggade på mig denna gången igen, geeee upp tänker man då.

När vi hoppade av bussen började det ljusna och till vänster ser ni vägen vi går varje gång vi ska från och till bussen eller tåget. Till höger om vägen ligger den stora mysiga parken (höger bild).

Halv sex somnade vi gott.

VI HAR DET RÄTT BRA



Wall•E, frukost, filt, regn.


FRÅN SILVERTEJP TILL PLASTPÅSEINSLAGNING

Silvertejpsgalningen nummer 2 (pappa är the one and only number one) har gått över till plastpåseinslagningar.

Grattis igen Resa!


THANK GOD IT'S FRIDAY

Fredag woooho! Detta är min tredje sista helg i London innan jag åker hem. Den ska i vanlig ordning spenderas med min Therese, och ikväll ska vi kanske till Brixton och partaja men komma hem i hyfsad tid (undrar när det blir, för när vi inte ska ut alls brukar det bli vid fyra) för imorgon vill jag turistshoppa! Har bott här i snart tio månader och har inte en enda riktig London-souvenir.

På kvällen ska vi kanske på poshklubb eller chillaxa, vi får se vi får se. Idag är det förresten första dagen på väldigt länge som det inte regnar och helgen ska bli rätt fin.

På bilden nedan ser ni Viktor som låg inne med en inte så charmig min vid lunchen idag. Och en halvblå himmel som vi inte haft på huuuur länge som helst!!


ONSDAG

Idag åkte Alex familj, så nu känns det väldigt tomt i huset. Det har varit superroligt att ha dem här och de är hur goa som helst, men killarna blir helt uppspelta och en mardröm att ha hand om. Imorgon är det redan torsdag, sen fredag och då åker jag förmodligen in till Therese i London. Ylva åker till USA lördag-onsdag. På tisdag kommer förhoppningsvis Maja hit och stannar ett par dagar. Ska bli sååå roligt att träffa henne! Hoppas bara vi får plats på mitt rum, hon har tydligen 50 kilo (!) packning med sig.

Igår somnade jag redan vid åtta. Tolv välbehövliga timmar alltså. Alex brors flickvän, Rebecca, tog hit en liten förkylning och idag kände vi alla oss lite förkylda medans hon hade feber. Hoppas, hoppas bara att vi klarar oss. 

Nu ska jag se Desperate Housewives!!! 

Silver mår förresten inte så bra. Hon har ont i sin axel, som hon skadat för ett par år sen. Hon går runt och gnyr och skakar, så hon fick inte följa med på vår promenad innan, det kändes så tomt. Men hon kommer klara sig, hon går på lite smärtstillande nu bara.

SÅHÄR PRATAR THERESE FÖRRESTEN


Hon kommer från Gotland, jag kommer från Skåne, hon försöker prata skånska och jag gotländska. Det här är vår favoritfras på gotländska, denna och "jag är expert på blöta skor".

Ja ä expert på blööjte skor.

NÅGON ANNAN JAG KOMMER SAKNA


SÖNDAG: TURISTARDAG

Vaknade vid tio på söndagen, tog det rätt lugnt och åt frukost och duschade i lugn och ro. Fast Thereses värdbarn gick in i badrummet när jag duschade... Deras lås funkar inte, så de lägger en handduk för dörren, men så skulle den lilla in och kissa på pottan haha...

Vid lunch åkte vi in för att möta upp Thereses mamma och hennes, typ, moster vid Trafalgar Square.

Gick till en pub så de skulle få lite engelskt i sina magar - fish and chips och öl.

Sen blev det turistande för hela slanten. Gjorde London Eye och såg allt från en helt annan vy.




Efter turistandet åkte vi till Tottenham Court Road och tog en kaffe och sen skulle vi visa TkMaxx (stället med alla märkeskläder som är minst 60% nedsatta, som jag pratat om innan), men vi hann bara vara där i typ en kvart innan de stängde. 

Då kramades vi hejdå på tunnelbanan och åkte olika håll. Jag hade nämligen bestämt mig för att åka hem till Ascot igen! Hade det mysigt på tåget med filmen Les amours imaginaires. Sen var det såhär fint när jag gick hem från tåget:

Kommer verkligen sakna naturen när jag flyttar härifrån. Nu är väl kanske inte det bästa kommentaren till denna bild som inte visar så mycket fin natur, men ni fattar. Och att ha skogen precis bakom trädgården med en egen privat grind ut.

LÖRDAG

Hela lördagen softade vi bara runt, funderade på att gå till en restaurang som heter Fika, som serverar svensk mat. Men Therese och jag kände oss inte riktigt sugna på köttbullar och mos, så vi övertalade Camron om att käka någon annanstans. Då tog han med oss till ett nice ställe i China Town där vi åt anka och krabba. 


Krabban var lite lurig att äta och jag sköt iväg en del, men ankan var definitivt godast! Sen gick vi lite på stan, sa hejdå till Camron efter vi varit på ZARA, sen spenderade Therese och jag säkert en timme inne på H&M. När vi kom ut var det helt svart och klockan hade hunnit bli halv nio. Hittade en buss som tog oss direkt till henne, satt där i en timme och var i valet och kvalet mellan att gå ut och stanna hemma. Therese svängde hejvilt och jag blev inte sugen förrän vi kom hem till henne, men såfort vi båda lagt oss ner insåg vi att vi gjorde bäst i att stanna hemma.

Vi somnade runt tolv i hennes 90-säng, fråga mig inte hur vi lyckades men det gjorde vi och utan att det kändes trångt. Efter tio välbehövliga timmar vaknade vi, men det kommer i nästa inlägg!

FREDAG: CIRQUE DU SOIR

Eftersom Therese höll på att skratta ihjäl sig när hon läste om förra helgen eftersom allt jag skrivit var fel (vi satt till exempel på Liverpool Street Station och inte Victoria, var på Stronroom och inte Strongarm) ska jag försöka få denna helgen rätt!


På fredagen slutade jag ju efter halva dagen, runt ett, och åkte strax därefter in till Therese där det serverades Fish and Chips till kvällsmat. Åt med hennes värdfamilj och svirade sen om till partykläderna och sminkade oss. Åkte till Camron i Camden och var där runt halv nio.



Försökte inbilla Therese att jag inte visste varför vi skulle till Camron så långt innan klubben, och tror jag lyckades för hon verkade inte alls suspekt. Väl hos Camron tjatade han på att hon skulle gå och kissa eftersom hon sagt att hon behövde det. Sen sa jag att jag också behövde gå, och tydligen Camron också, så alla gick mot toaletterna. Therese in på en, jag tände och stängde dörren på den andra men stannade utanför. Precis vid toaletterna har Camron sin kyl så vi tog ut tårtan och sprang in på hans rum igen och började fibbla med ljus. 


Efter ett tag kom hon upp igen och då stod vi där med tårta och sjöng Jag må hon leva! Sen blev det tårtkalas, även om ingen åt av tårtan direkt, med vin och framtidsplaner och -tankar innan vi åkte till Oxford Street där klubben låg på några gator bort.


Cirque du Soir - ascoolt ställe med olika freaks på varje toalett, här har ni Elefantmannen. Popcorn- och sockervaddsmaskin där det var fritt fram, sminkbord där man kunde få ansiktsmålningar, två dubbelsängar att vila fötterna i, en skjutspelsmaskin och massa cool inredning. Det kändes som en liten labyrint som aldrig tog slut.

Vid ett kom det ut massa dansare, Darth Vader och Chewbacca från Star Wars, apmannen, kille med motorsåg, tjejer med fjädrar och så vidare. Riktigt häftigt ställe!

Vi hade roligt tills jag började agera mamma åt en tjej som var med oss. Vi hittade henne på en stol på toaletten och jag trodde hon var medvetslös. Snorfull och hennes kompis brydde sig inte, utan var mest sur och avundsjuk på oss eftersom vi kunde dra vidare och inte behövde ta hem en full kompis som trillade in i alla människor och staketen utanför klubben. 

Vi tog i alla fall en taxi till BLC (The British Luxury Club) där jag varit ett par gånger innan, vi dansade en del för vi hade så himla ont i fötterna, sen skulle Therese ha en sub full med majs på Subway innan vi tog taxi hem haha. Jag skrattade en massa när jag sov och Therese undrade vad jag sysslade med, sen någon gång sa jag "Hahahahaha, Therese, jag drömde en jätterolig dröm om dig, hahaha, du tappade bort alla dina saker hahah" och somnade om. Sen vaknade jag av att jag skrattade lite senare! Jag måste haft kul!

LEVER

Helgen var festlig och rolig, men vi har ändå fått mycket sömn och gjort turistiga saker. Idag är det Bank Holiday här i England för det är första måndagen i maj. Trevligt ställe att lägga en röd dag på. Detta betyder alltså att jag varit ledig idag, tog sovmorgon, åt frukost och läste nyheterna, tog upp Silver i min säng och mös lite, vi skulle egentligen gå ut och gå men struntade i det. Så jag gick upp och tog ett bad istället. Sen satte jag mig i mitt fönster och skrev lite. Blev inget bra, så jag la mig i sängen istället och la över bilder från iPhonen till datorn, så snart får ni se lite från helgen!

FAST CAR-GODMORGON


NATTI


Alltså är det bara jag eller har ni någonsin sett något sötare!? Buuuu saknar Faruk.

Nu ska snoris-nysis-rinnisen sova! Imorgon jobbar jag förmodligen bara halvdag (känns så konstigt att skriva "jobba" eftersom det känns som jag bara hänger) eftersom Alex familj är här och han tagit ut halvdag. Slutar kanske vid ett, så hoppar in i duschen och åker sen in till London och barnvaktar med Therese. Vi ska ta med hennes 2½åring och shoppa kläder, undrar om han gillar det? Han gillar tydligen att åka buss och det ska vi ju göra dit.

På kvällen ska vi fira hennes födelsedag, hon fyller 20 på tisdag. Ja, nu blev ni allt bra chockade va! Hon är 92a! Alla tycker hon ser mycket äldre ut än vad jag gör. Tror det kan bero på 1. läppstiftet och 2. att jag är rätt barnslig av mig, som ni vet...

Vi ska i alla fall till en skitcool klubb vid Oxford Street, Cirque du Soir. Har velat gå dit jättelänge, så imorgon äntligen! Vi ska dit med Camron och hans polare. Det blir nog roligt! Jag ska vara blommig tror jag. Har inte riktigt bestämt mig. 

Godnatt!

FÖRRA HELGEN

FREDAG:
Vi skulle bara ut och ta ett glas vin, men det slutade med att vi tog bussen till Brixton och hamnade på en klubb Migis hade tyckt om VÄLDIGT mycket. Jag tror att vi var de enda vita människorna och musiken var hård RnB. Tydligen den bästa klubben i södra London och dit alla "riktiga" RnB-människor går.



LÖRDAG:
Softade mest runt, gick i affärer, Resa sökte jobb, innan vi åkte hem till henne för att förbereda oss inför ännu en natt ute.

Godmorgonpuss till er! Köpte Snapple och gick sen till tåget för att åka till King's Road där Resa skulle söka jobb. Passade på att gå inom vår favorit Jamaican och köpa stark mat.

Wine and dine hos Resa innan vi gick ut. Jag åt parmesan med tortellini och inte tortellini med parmesan.

Åkte till Victoria Station och hittade ett bra ställe att dricka vin på, haha, innan vi gick till ett ställe som hette Strongarm (typ) och sen till ett knäppt electro/house-ställe. Sen sprang vi runt i ösregnet och letade efter nattbussen, när vi insåg att den inte gick från Liverpool Street som det hade stått, jagade vi taxi och prutade ner priset till hälften. Tummen upp!
SÖNDAG:
På söndagen åkte vi till Tate Modern och kollade på konst. Åt asiatiskt på Wagamama och softade runder innan vi sa hejdå och åkte hem. På sista bilden till höger och längst ner - där ser ni Bridget Jones hus och den Italienska restaurangen där de slänger ut varandra ur fönstret.



FULLT HUS OCH TÄPPT NÄSA

Imorse kom Alex pappa, bror + flickvän för att stanna i en vecka. Vi har fikat, cyklat i skogen, busat och ätit lunch. Nu sover de bort jetlaggen och barnens morfar busar för fullt.

Annars så har jag varit sjukt trött flera dagar nu och inte förstått varför, tänkte sen att det var min allergi för blev täppt, snorig och fick rinnande ögon. Igår fick jag för mig att det var förkylning och idag har jag ingen aning. Jobbigt är det och snyta mig var femte minut måste jag göra.

Jag har förresten sett vilket fint väder ni har där hemma. Här är det bara grått och blött.


VAD ROLIGT MED UPPDATERINGAR FRÅN ER!

Men tänkte bara på detta,
mamma, hur bra går det med lägenheten? Och vilken av dem? Har du fått Farmen? Och ja, fotografen kan säkert få den att se superfin ut haha!

Moster, jag kommer hem runt första-andra juni. Vi flyger till Strängnäs 28 maj (bokat) också stannar jag några dagar. Sen åker jag hem till Helsingborg och stannar förmodligen över sommaren, om jag lyckas få ett jobb...! Så du ska vara glad för att du har ett jobb, hehe. 

Vad som annars händer är att jag har sökt utbildningar till hösten och känner mig helt otroligt peppad på att börja plugga igen, på att få tillbaka mitt liv!

HALLÅ FÖRSTA MAJ






Här är några bilder från förra Valborg när vi grillade och mös på Gröningen.

Första 1a maj i hela mitt liv jag inte varit ledig skulle jag tro. Var deppig igår och hade hemlängtan. Tänk att en sån sketen högtid som Valborg kan få en att sakna sin hemstad, sin släkt och att grilla och spela kubb med sina kompisar så mycket.

Halva tisdagen har regnat bort och vi har varit supersega och bara kollat på film och lekt. När solen kom fram ville killarna leka med Play-doh, så då gjorde vi det i två timmar och käkade mat. Sen kom Ylva hem från London, Alex är på middag, och jag ska ja, vara för mig själv för första gången på länge (har skypat med Faruk nästan så fort jag slutat flera dagar i rad, inte för att jag klagar!). Typ städa rummet, ta ner tekoppar, vika tvätt och annat roligt. 

Vad gör ni förresten? Jag har inte pratat med er på länge, så jag undrar vad ni gör, hur det går med lägenheten mamma, hur mina gulliga kusiner mår, hur det går på era jobb, om ni träffar några hundar, hur det går för grannarna på gården och om det är fler affärer än Espresso House Bruksgatan som öppnat!

RSS 2.0