ÄR INTE DETTA BÄSTA SÄTTET ATT STARTA EN MORGON PÅ?


Blir ni inte helt sjukt lyckliga av denna låt!?

Vill bara skrika ut hon kommer med solsken till mig, hon kommer med solsken till mig, och hela världen blir så underbar när hon kommer och jag vet hon haar, solsken till mig, hon kommer med solsken till mig! Jag har väntat hela sommaren på sooolsken till mig! samtidigt som jag sprattlar sjukt mycket med benen i luften när jag precis vaknat. Lägg på lite solstrålar och du har en perfekt morgon.

SILVER RULLADE SIG I BAJS...

När Silver och jag kom tillbaka från vår promenad skulle jag ta av halsbandet och då var det massa brunt klet. Jag trodde det var lera, men sen kom jag på att hon luktade riktigt illa i slutet av rundan... Hon hade alltså rullat sig i bajs... Hahaha...

Det var så äckligt att jag bara började skratta.

Så hon fick bada i kallvatten i trädgården eftersom killarna tagit allt varmvatten när de badat. Jag vet, för jag fick också duscha i kallvatten. Fy i fan.

KATRINS BOK ÄR SJUKT INSPIRERANDE

Jag tycker om den, för den är ärlig och inte så petnoga skriven. Rätt slarvig, men det känns som hon pratar med en. Detta är andra gången jag läser den, första gången var när jag precis fick den av Faruk men då kändes det inte riktigt läge att börja. Men nu jävlar! 

Eftersom jag LCHF:at en gång innan (aldrig ett bra tecken om man börjar igen men...) kollade jag igenom mina bilder på datorn och hittade massa olika maträtter jag gjort. Det ser himla gott ut så jag tänkte slänga upp dem här till er.

Vem vet, ni blir kanske själva inspirerade till att börja!

Mitt LCHF:ande har dessutom fått en egen kategori nu. Men nä nu får jag sluta tjata för det blev ett himla tjat. Titta på bilderna och njut i alla fall. Det blev rätt många.


Tonfisk, blomkålsmos och sallad på tomat, avokado, lök och fetaost
Biff, pepparsås och sallad på gurka, tomat, lök och fetaost


Biff, blomkålsris och stekt zucchini
Stekt röra på zucchini, gul paprika, tomat, lök och haloumi 
Godaste efterrätten - cocosmjölk, hallon, paranötter och cocosflingor


Ost & spenatpaj
Rå blomkål, ost & spenatpaj och sallad på tomat, lök, grön paprika, avokado och balsamico fast det innehåller mycket kolhydrater och socker
Oopsiebröd med massa smör


En annan god efterrätt - cocosmjölk, hallon och riven mörkmörk choklad
Sallad - kokt broccoli, tomat, lök, gröna oliver, gurka, avokado, haloumi, fetaost och keso
Stark korv, stekt aubergine, några kuber fetaost och sallad på tomat, gurka, lök, skinka och fetaost


Biff med röra på zucchini och lök stekt i smör
Kokta ägg och omelett med något nötpålägg och ädelost
Cocosmjölk med syrliga hallon och lite nötter


Sockerfria cocosbollar som mest smakade smör
Stark korv, grillad tomat och rå rödlök 
Aubergine- och zucchinilasagne med massa riven ost på toppen
Kokosplättar med vispad grädde, bär och någon form av choklad"sås" på mörkchoklad och grädde


Fläskfilé i bacon, sallad på olika blad, tomat, mozzarella, lök och champinjon, någon korv och lime/basilikasås
Mer korv! Grillad!


Biff med stekt lök och lite zucchini och aubergine
Hamburgare med biff, ajvar, gullök och fröbröd på linfrön, solroskärnor, cocosflingor, ägg och smör typ
Kött med någon parmesan- och grönsaksröra och sås
Favoriten cocosmjölk, här med hallon och paranötter doppade i mörk choklad


Vispad grädde med jordgubbar
Tomat, fetaost och rödlök
Oopsies med philadelphia, skinka, ost och gurka 


Min 20 årstårta med nötbotten, massa grädde och bär
Kokoschips är förresten ett riktigt bra snacks för det är knaprigt och LCHF-mat är inte speciellt knaprigt

Blir hungrig bara jag tittar på bilderna. Tänk att jag kan vara så uppfinnig och kunna äta biff med stekt lök och zucchini/sallad på samma ingredienser/samma efterrätt så många gånger utan att tröttna.

LCHFDAGS IGEN

Ligger i shorts och linne på en filt ute i trädgården och läser en bok. Och inte vilken bok som helst utan en jag velat ha ett tag som jag fick av Faruk när han kom hit (sjukt överraskad och glad!) - Katrin Zytomierskas LCHF-bok. Detta betyder alltså att jag börjar LCHF:a igen. Nämligen igår!

Nu får Ascotkilona gärna försvinna så det blir någon ordning på mig tills jag kommer hem igen. Heja heja!

 


VET NI VAD JAG SAKNAR MED HEMMA?


Mamma och mina tokiga kusiner

Pappa och åka cabbe

Baba och att bara handla gröna saker på MAXI med mamma och lillasyster

Att vara barnvakt och på morgonen komma ner till ett färdigdukat bord, babas mat och LCHF-lunch efter ett pass på Aktiverum

Att vara troll på Ajsas 4årskalas, farmor och Faruk

Att skriva hemtenta (fattar ni!? Jag saknar att skriva hemtenta!! I alla fall i PED förra året), Gröningen på kvällen och att gå på konsert på Sofiero

Ännu en gång - mina tokiga kusiner, P. E. gatan och att åka bil med Faruk, gärna med alla rutor nere på motorvägen så det blåser till ordentligt

Vardagsrummet, mina kläder, att sponant kunna bjuda över några kompisar på knytkalas och min säng

Lunch med glada paps, vår innergård och sen allihop

Midsommar och andra mysiga tillställningar med kompisarna, typ grillning i parken och att vänta på Therese i bilen med Maja i "ska bara springa in en snabbis" (läs: en kvart)

Chili, åka på äventyr med Tess och att bli skiträdd för pappa hängt en plastspindel på olika ställen i lägenheten

Svettiga Aktiverumpass med Maja , borsta tänderna med Faruk haha, tycka det är skitkul med webcam, Migis vovvar och skogspromenader

Och GATAN!!! Framförallt mycket folk

+ havet, kunna åka hem till mamma och lillasyster/moster och company/baba/farmor/Faruk/kompisar helt spontant, ringa någon för att ta en kvällsfika och hänga, ha nära till mataffären, kunna tänka lite mer på sig själv, ha tystnad när jag vill ha tystnad och liv när jag vill ha liv, laga egen mat, inte behöva gå runt i full vinteruniform inomhus, bra ljudsystem, skrivbord, kunna sitta i fönsterkarmen, radio i badrummet, balkong, trägolv, ja ni förstår. 

Det jag saknar mest av allt är nog att vara social! Har typ glömt bort hur man gör, åtminstone hur man pratar med vuxna och inte med barn... Så när jag kommer hem får ni ha förståelse och lära mig hur man gör! Nu ska jag sova!

NU ÄR DET SÅ HÄR VA!

Eftersom jag drar härifrån om två månader och det bara är Faruk och Antonia som hälsat på säger jag fy skäms till alla er andra, men ger er också en chans att gottgöra det! Därför föreslår jag att ni går in på Easyjet, Norwegian eller annan budgetflygsida och bokar första bästa för en weekend här med mig. 


Annars kanske jag kan locka med lite sommarväder? Idag var det till exempel +22. Kanske lite roligare än Helsingborgs typ +9?

Nu ska jag sluta låtsasskälla på er, men jag tycker faktiskt ni ska komma över och hälsa på. Så boooooka! Nu ska jag snart sova och kommer gråta floder eftersom Faruk inte är här. Fattar ni så blödig jag är? Har ju haft honom här i lite mer än tre veckor. Bortskämd blir man... Lyx för Helsingborg som får ha honom, och alla människor som får umgås med honom. Usch. Hemlängtan har jag också, men allt det vet ni ju redan.

SAN DIEGO




Här är lite bilder på huset och familjen, som består av tre barn (ett, tre och fem), en svensk mamma och en amerikansk pappa som inte kan svenska. Vi har mejlat lite grann sen de kontaktade mig igår. Vi ska ha Skype-intervju någon gång i veckan, så får vi se vad det blir av det.

De berättade i alla fall att jag är favorit nummer två (hmm varför inte första favoriten...). Men just nu längtar jag bara hem så himla mycket. 

Tänkte se på Halv 8 nyss, men det kändes så fel att se tisdagens avsnitt när jag såg måndagens med Faruk. Så jag stängde ner igen. Det är liksom vårt program, därför kan jag inte riktigt titta på det själv än. Buuuhu hjärtesorg.

NU HAR MIN KÄRESTA ÅKT



Och såhär såg han ut när vi var ensamma i huset och var ute och gick i skogen (gick vilse till och med). Barnen somnade nyss efter att jag gick upp och sa att det var dags att sova - igen - (klockan är 20:54), så de är tysta. Föräldrarna har varit på möte om London-lägenheten och Alex ringde nyss och frågade om det var okej att de åt middag där. Självklart var det det eftersom barnen precis somnat! Så jag är ensam i huset vilket är rätt skönt, även om jag saknar Faruk.

Jag var inte alls ledsen när vi skulle säga hejdå idag. Blev nästan förvånad själv hur inte ledsen jag var. Tills vi hade pussats hejdå en sista gång och jag och barnen hade vinkat av honom. Då sa de "Faaruk åka tååg" och jag bara "mmm, han ska åka tåg..." så kände jag att jag blev rejält ledsen och fortsatte prata en massa med dem för att inte börja gråta. Mes. Nu whatsappar han mig från planet som har fritt internet i alla fall, så allt är bra. 

Dessutom ses vi snart igen. För jag flyttar ju förmodligen hem i juni igen om det inte är en asmegabra familj från London som mejlar mig och bestämt vill ha mig och därför betalar jäkligt bra. 

På tal om famlijer ska jag nog inte flytta till Kina, känns inte riktigt aktuellt. Dessutom var det bara Maja och pappa som tyckte det verkade som en bra idé. Annars är det en svensk familj från San Diego som mejlat mig, känns lite mer lockande om jag ska vara ärlig. San Diego över sommaren klingar inte helt fel, va?

ÄÄÄÄLSKA THORPE PARK!


VI SKA TILL THORPE PARK IMORGON!!!

Faruk och jag ska åka karuseller tills vi spyr! Bokade biljetter igår och jag är överlycklig! Var där i höstas med Bindrarna men vet ni vad nu har det kommit en ny karusell!

Wiiiiihoooooo nu ska vi se Sagan om Ringen för Faruk vill... Men vi har ju sett BB för jag velat det...


SÅHÄR MYSIGT HADE VI DET I TISDAGS

Och nu har vi precis sett Shutter Island och ätit brittiska kakor. Dagen har annars varit fin och bjudit på mycket frisk luft och såpbubblor, mycket gnäll från Viktors sida bara. Kände för att sätta ett skott i pannan vid två tillfällen. Men ta det lugnt, min panna är hel och efter en dusch blev det bättre.

Nu ska vi se Desperate Housewives! Snäll han är som ser tjejprogram med mig va?

Förresten är det en kinesisk familj som vill att jag ska flytta till dem (ja i Kina) haha...


NÅGON SOM VET VAD DETTA ÄR FÖR FÅGEL?


Typ en stork? Faruk och jag hittade den i Lilly Hill Park här borta när vi var ute och gick.
Den bara stod där och softade, blev inte ens rädd för Silver när hon sprang omkring.

SOMMAREN ÄR HÄR! OKEJ, VÅREN I ALLA FALL



Ruskprickarna i min säng för ett par veckor sedan

Idag har det varit supervarmt, så vi har varit ute och lekt hela dagen samt ätit lunch ute. Vi har också gått runt och letat spindlar, skalbaggar, myror och andra trevliga insekter (blommor också, som börjar komma upp, men det var inte lika kul att skriva), och jag har - hör och häpna - haft en gråsugga (i och för sig ihopkorvad till en boll) i handen. JAG HÖLL I EN GRÅSUGGA UTAN ATT FÅ PANIK! Vad är det som händer!? Viktor var dock värre med skalbaggar än jag var med spindlar innan. Aldrig sett någon bli så rädd innan bara av tanken att leta djur, haha.

Denna dag har gått fort och nu ska vi strax äta kvällsmat. Igår var Faruk och jag ute och drack öl och konstiga drinkar på den lokala puben här, sjukt mysigt.

Nu ska jag gå! Baj baj!

HEJ, JAG LEVER!

Flygande Silver när Faruk och jag var ensamma i huset
Och mår bra!

Faruk och jag var i London i helgen och hade det jättebra! Det var riktigt skönt att komma bort från familjen, huset och Ascot och få vara vuxen igen. Mer om London-helgen kommer, nu tänkte jag mest säga att jag lever och berätta hur mitt liv ser ut/kommer att se ut/kanske kommer se ut i framtiden. Men först ville jag bara säga tack till alla som stöttat mig och fått mig att förstå att jorden inte går under på grund av detta. Puss! Speciellt till mamma och pappa.

Familjen har bestämt sig för att åka till Sverige tidigare än väntat, typ i juni (nej, det blir inget USA längre!). De ville därför att jag skulle följa med och spendera sommaren i deras hus i Strängnäs. Jag tänkte lite på det under helgen men kom sen fram till att nej, jag blev aupair för jag ville komma bort från Sverige, inte flytta tillbaka. Så jag har nu två alternativ:

Ett. Åka tillbaka till Sverige typ första juni och jobba innan jag börjar plugga till hösten.

Två. Hitta en annan familj, inne i London, och vara med dem under sommaren innan jag åker hem och pluggar till hösten.

Okej, tre då. Hitta ett jobb och rum i London över sommaren, innan jag flyttar hem och pluggar.

Just nu spånar jag på alternativ ett och två. Ska kolla över mitt CV och söka jobb, samtidigt som jag söker nya familjer i London. Det som är bäst och snabbast klipper jag.

Så ser det ut i Ascot i alla fall! Jag har nu kollat igenom cirka 200 aupair-familjer, men bara en som verkar klicka och där måste jag ha körkort... Detta kan alltså bli svårare gjort än sagt.

15/3 2012

Här har det hänt lite saker sen sist, därför har jag inte skrivit på ett tag och jag mår sämre än sämst.

I tisdags var vi på en lekplats och hade skitkul, skojade och stojade med Faruk och barnen. Vi hade med oss picknick och hade planerat en heldag ute. Strax innan lunch bestämde sig Lukas för att hoppa ner från en klätterställning och smackade ut båda framtänderna. Det fanns ingenting jag kunde göra för jag hann inte fram, och jag hatar mig själv för att jag var med Viktor och skulle få honom att säga förlåt till Lukas. Jag har gråtit oavbrutet sen dess och det finns inga ord som beskriver hur jag mår, därför tänker jag inte ens försöka. Tänkte därför göra detta till ett relativt kort inlägg.

Lukas mår idag bra, lite svullen fortfarande men äter, dricker, busar, leker, springer, cyklar och skrattar som vanligt förutom att det gör lite ont när han har napp och borstar tänderna och glömmer bort vad som hänt. Vi är definitivt mer upprivna över detta än Lukas.

Jag trodde jag skulle få sparken efter vad som hänt, men istället vill de att jag ska flytta med dem till Sverige i sommar. Ylva uppskattade tydligen att jag var totalt ärlig med allt. Jag är i alla fall kluven. Mår pissdåligt varje gång jag ser eller hör någon av dem, men samtidigt vill jag inte bara "fly" utan jobba mig igenom detta och se om jag kanske mår bättre av att vara med honom/dem. Dessutom var hela tanken med aupairsaken att jag skulle komma bort från Sverige, inte komma tillbaka.

Hur som helst, alla i huset är okej med varandra i alla fall (betyder: Ylva och Alex vill inte döda mig för vad som hänt, vi skrattade och skämtade till och med igår), även om jag bara vill gräva ner mig under jordens yta hela tiden. Min ångest och min skam, det finns inga ord för hur mycket mög jag känner inom mig.

Ska försöka sluta vara deppig nu eftersom allting är bra och njuta av att Faruk är här. Ikväll åker vi in till London och stannar tills söndag. Killarna sover middag nu och jag ska gå upp med frukost /lunch till Faruk nu som har fått migrän. Hoppas allt är bra med er, puss.


MELODIFESTIVALSFINA

Jag hejar på Danny och Faruk på Molly. Hoppas på Danny!!! Sjukt bra!

Danny ligger tvåa nu så ring och messa på honom för jag kan inte från England.

Faruk har satt snusklisteretikett i pannorna på oss. Melodifestivalsfina.


HÄRLIGA LÖRDAG

Det är bara massa bilder på Faruk, men han är söt så det får gå! Idag har vi bara tagit det lugnt, ätit thaisoppgrytan jag gjorde igår, svingod! Och sett film, Hugo. Faruk sa att den var bra men jag vet inte för jag somnade efter en halvtimme haha.

Ikväll ska vi se Melodifestivalsfinalen och hoppas på att Ranelid inte vinner, haha, då gråter jag nog. Nu ska jag gå!

Justja, sista bilden. Dörrhandtaget gick av när jag skulle på toa hahaha.


FREDAGSMYS

Sambopensionärslivet är precis som jag tänkte mig. Vi har gått långpromenader (gick vilse i tre timmar i skogen igår och hamnade långtåtahelvete), sett film, lagat och ätit supergod mat, myst och haft det riktigt bra.

Idag grillade vi kyckling i min supermarinad (första gången jag gjorde marinad) och mös vid elden samtidigt (som Faruk gjorde från scratch utan grillkol, briketter eller tändvätska. Det är nu ni ska bli impade). Nu har vi precis ätit upp och dricker lite drinkar innan vi duschar bort grillukten och går till puben bredvid. Silver fick en egen kycklingklubba förresten, riktigt nöjd blev hon.

Nu gör Faruk en konstig drink och min thaikycklinggryta på spisen puttrar på som vi ska äta någon dag (den blir ju starkare dagen efter har jag hört, därför är husmodern ute i tid).

Drinken på sista bilden är förresten vodka blandat med mjölk och Ben and Jerrys glassen Cherry Garcia Frozen Yoghurt. Megagod! Jag gjorde den

 


SPRÅKFÖRVIRRING I LILLA HJÄRNAN

Jag har kommit till en sån konstig språklig punkt i mitt liv då jag riktigt måste tänka efter. Inte för jag inte vet vad eller hur jag ska säga något, utan för att jag ibland inte vet vilket språk det har eller ska komma ut på.

När jag läser något tänker jag ibland efteråt "vad sjutton, läste jag det på svenska eller engelska?". Det känns superkonstigt, men det är en rätt cool känsla att känna och se hur hjärnan ändrar om sig (även om jag förvirrar mig själv mer än något annat). Det jag ville komma fram till var att den har barriären inte finns längre. Den engelska-svenska-barriären. Utan båda kommer så naturligt att det ibland känns löjligt.

Och som när jag ser på TV. Innan gillade jag att ha text, även programmet till och med var på svenska. Men här finns ju inte det riktigt på TVn, inte heller på streamingsidor, så nu blir jag bara irriterad när det är text. Oavsett språk. Det jag ville komma fram till här, är att det är OTROLIGT skönt att ha fått bort den inpräntade läsa undertexter när man ser på film-instinkten. Dessutom tänker jag inte ens på vad det är för språk på filmer längre, utan det är nästan konstigt när det är på svenska.

Detta är kanske normalt för vissa, men eftersom jag alltid haft svenska och undertexter i filmer i hela mitt liv är det en otrolig befrielse att inte ens behöva tänka på sådant. Även om jag förut bara tänkte på det lite i början och sen släppte det, men nu är det släppt hela tiden.

Något som däremot är otroligt irriterande är att jag blivit sämst på att skriva på svenska. När ska man särskriva och inte liksom!?

DAGENS STATEMENT

Jag MÅSTE köpa en extern hårddisk till alla mina miljontals bilder.
Datorn (300GB) börjar bli full!!!


SÖNDAG


Soluppgång i Spaninen, ett hus ivägen bara

Tristessen har idag fortsatt och jag har varit otroligt oproduktiv (improduktiv, jag vet, men tycker det låter som ett hittepåord så jag hittar på mitt eget hittepåord). Fixat lite med mina mappar i datorn som bara är en enda stor röra, försökt lyfta rumpan ur sängen och tvätta lite men det sket sig, så jag får göra det imorgonbitti.

På tal om imorgon så kommer Faruk hit imorgon! Jag är nog inte så uppspelt som jag borde vara, men det är nog bara för jag inte fattar att det är så snart. Men imorgon kommer det förmodligen ha slagit mig och då kommer jag studsa runt här som en virrig höna. 

Kanske ska ta upp Silver i sängen? Ska ju ändå tvätta sängkläderna imorgon...

DET SNÖAR


HAR SÅ TRÅÅÅKIGT ATT JAG SMÄLLER AV

Vet inte vart jag ska ta vägen så tråkigt jag har. Har inte gjort någonting alls idag, inte ens varit ute trots det fina vädret. Promenaden till grinden som matleverans-killen inte stängde räknas inte.

Har suttit och legat i soffan, på Silver vid vissa tillfällen, sett Inception och Harry Potter Deathly Hallows pt 1. Tittat lite tv. Käkat lite kakor och druckit vatten. Ätit thaimat som jag gjorde igår. Tänkte sen att jag skulle ta ett långt varmt bad men varmvattnet tog slut och där låg jag som en isbit. Fönade håret och mig själv för att bli varm. Placerade mig i soffan igen med ännu en kaka.

Och på Facebook uppdaterar alla med roliga statusar och bilder på sina intressanta liv och roliga lördagskvällar.

Inte ens melodifestivalen kunde jag se för tangentbordet till tv-datorn slutade funka och då gav jag upp. Gav upp så mycket att jag struntade i det helt.


LITE KVÄLLSTANKAR



Lyssnar på Smooth Operator och känner mig lite nostalgisk och sentimental. Först för jag började sakna pappa, och när han varendajäklafredag kom hem efter träningen och väckte mig med denna låt på full volym. Började då klicka runt lite i bildmapparna i min dator. Sen kom jag på att jag saknar mina kompisar otroligt mycket och hur mycket kul vi haft ihop. Gick över till Facebook-bilder och då dök Veronica Maggio- och Robyn-konserterna på Sofiero upp. Det var två helt fantastiska dagar jag fick spendera med två av mina finaste vänner, och varje gång jag, speciellt, hör en Veronica Maggio-låt kommer jag tänka på dem.

(Jag är fortfarande lika lycklig som i förra inlägget, bara lite saknande)

SÅ LYYYYYCKLIG


Midsommar 2011 var jag också riktigt glad! Här med Maja. Åh, något jag dock saknar är alla mina fina kompisar!!

Lyckan håller i sig sen i måndags och hela dagen har jag svävat på moln (trots att Faruk nobbade mig...) och gått runt och lett och småfnissat hela tiden. Vet ni vad det bästa är? Att det är helt utan anledning. Jag har ingen aning vart det kommer ifrån, men det känns skitbra. 

Var hos doktorn på återbesök idag och fick flera gånger hålla mig från att börja fnissa, inte för att han direkt satt och skämtade. På tal om doktorn gick det bra, eller blodproven visade inget hemskt så ska vidare till en specialist inom 4-6 veckor. Skönt att det inte visade något allvarligt, så nu vill jag fnissa och skratta ännu mer.

Nu ska jag döda några hjärnceller med att kolla gårdagens avsnitt av Big Brother. 

Hoppas ni mår lika bra som jag!!!!!!!!!!! Är så glaaaaaaaaaaaaad. Det pirrar och spritter i hela kroppen!!! Vet inte vart jag ska ta vägen, vill typ bara ut och springa och skuttaaaaaa!

RSS 2.0