VÅR DAG VAR SOLIG

Hela morgonen spenderade vi i lekrummet och efter lunchen stack vi ut i skogen i två timmar och cyklade och busade. Fortsatte busa och leka ett par timmar i trädgården, vid fyra var vi alla HELT slut. Så vi kraschade i soffan framför Ice Age.


Mysig och solig dag. Jag har fått färg i ansiktet.

Helgen var jättemysig och rolig förresten! Intentsiv. Bilder kommer! Men nu ska jag skypa med min pooooojkvän.


Cykla, cykla, klättra, klättra


Skogen har blivit så fin!!


Tannalösa Lukas busade med mössan. Vi gick förbi vår mysiga picknickplats. Plaskade i vattenpölar och Viktor var söt


Lukas trillade och jag var elak nog att plocka fram kameran


Vi hittade massa myror som åt på en larv!? Ew!

Godnatt på er!

MOT TESSAN


Mot Tessan och en helg i London!


VECKAN SOM GÅTT MED KIDDOSEN


Det har bara regnat och regnat och regnat och regnat. Pappa, jag tar väl hand om din mössa som du förmodligen saknar. Regnet har inte hindrat oss från att gå ut i skogen förresten. Här cyklas och plaskas det som aldrig förr. Därför blir man frusen och därför får man gå med vanliga strumpor, mysstrumpor, duntofflor, jeans, långärmad tröja, hoodie och filt i huset.

Pysslat en massa, och ungefär i tisdags gav jag upp hoppet om att rädda den nya Play-doh-leran som de bestämde sig för att färglägga... Marodörer.


Det är numera hårda bud när man häller ut sin mjölk på bordet, då får man också dricka den därifrån. Hittade ett krossat litet ägg i skogen. Kalabaliken fortsätter i vår pysselverkstad. Det är även såhär man gör lunch på fem tupperware-burkar.


Mer regn!!! Mer geggamoja, mer kladd, smutsiga barn, smutsiga cyklar, smutsig Shell. Lukas la sina händer i geggamojan idag och fick paaaaaniiiiiiiiiiiiik. Ultimatumet - gå hem och tvätta händerna, eller tvätta i vattenpölen och fortsätta cykla - fick tyst på honom och vi fortsatte.


Tittade på Wall-E idag, och först hade jag en unge i knäet. Sen kom den andra och det blev ett trångt, mysigt kramkalas.


Pysselkaoset fortsatte idag med trolldeg, blev inget vettigt från killarnas sida så jag gjorde två "ugglor" till dem som vi ska måla imorgon.

Herreminje, vilken dagisfröken jag blivit.

Nu ska jag skypa med Faruk.

BILDBOMD FRÅN FÖRRA HELGEN MED TESSAN

Förra fredagen var Ylva och Alex på en fancy jobbsak, så jag var barnvakt över natten. Therese kom därför och gjorde mig sällskap. Vi åt Cadburys Fruit and Nuts-choklad (inte så LCHF), drack rödvin och kollade på Crazy Stupid Love - bra! Se den om ni inte redan gjort.

Halv tio kom festprissarna på lördagsmorgonen, en timme senare satt vi på tåget in mot London för att gå på lägenhetsvisning som var mög (mamma, lycka till förresten, håller alla tummar och tår). Ruttnaste stället jag sett.


Efter visningen funderade vi ett tag på vad vi skulle åka och titta på - King's Road i Chelsea fick turen att ha oss på besök. Hittade en liten matmarknad med massa schyssta ekologiska saker.


Vi åt Jamaicansk mat. Jag tog två olika grytor, en med get (stark) och en annan med kyckling (stark). Till det ris, med bönor, som jag trodde jag kunde svalka munnen med, men inte då, det var starkare än maten. Jag hade gula strumpor till mina blå skor haha.


Hittade ett mysigt litet krypin. Köpte en plånbok som min kläd- och materialexpert Therese kände och klämde på. Vet inte riktigt varför jag köpte den, kanske för det hade varit synd att lämna den där för den bara kostade £15? Eller för att jag tyckte jag behövde en ny plånbok? För att stödja bröstcancerfonden?


När vi kom hem till Tessan duschade vi och drog på våra ansiktsmasker vi fått från LUSH-butiken. Dukade och "lagade mat". Hittade en konstig teckning som hennes minsta kille gjort, använd er fantasi haha.


Vi drack billigt vin och åt pizza (inte heller speciellt LCHF), bara för att väga upp fancypancytillställningen vi skulle gå på senare. Satt och åt i säkert en och en halv timme och pratade om allt mellan himmel och jord som man så fint säger. Sen kom vi på att vi var tvungna att göra oss i ordning. 

Sist snackade vi nämligen så länge att vi missade sista tåget, observera att vi inte ens kommit ut då än, från henne in till stan så vi fick ringa taxi istället, som aldrig kom så vi fick ragga taxi på gatan, men det är en annan historia.


Tillslut blev vi klara och försökte ta en normal bild, gick sådär. Fick låna en cool klänning av henne med stora ärmar.


Bilden till vänster är den enda jag har från klubben, det var när vi hade hittat Camron igen (vi blev sjukt glada när vi insåg att han också skulle med till Jalouse som vi var på, ni kanske kommer ihåg honom förresten? Han var med första kvällen jag träffade Tessan och sen dess har vi hängt ihop med honom, han har blivit vår bästa killkompis i London kan man säga) efter att alla försvunnit och vi blivit lite sura. 

Vid tre drog vi ifrån klubben för det började dö lite. Vi åkte cykeltaxi från Oxford Street till Piccadilly Circus och hittade en stor grupp människor som omringade en man som spelade saxofon. Det var häftigt. Han spelade och vi sjöng. Någonstans här tappade Therese sin tre dagar gamla iPhone 4, som hon köpte efter hon krossat skärmen på sin nya HTC-mobil på Kastrup.

Sen ville Camron till casino. Så vi gick till ett på Leicester Square. Det var inte aaaalls så glammigt som på tv. Blev riktigt besviken. Kändes som att komma in i någons vardagsrum, som Tess sa. Hängde där ett tag, Camron spelade lite poker och vi drack starka drinkar. Sen var det en äckelgubbe med halvt uppknäppt skjorta som raggade på henne. 


Dagen efter drog vi till ett vietnamesiskt ställe med Camron och två av hans kompisar och åt så god mat! Lemongrass chicken med egg fried rice... Sen kollade vi alla tre på The Darkest Hour, som är en alienfilm ni inte behöver se.

Vid åtta åkte jag ifrån Therese och hade det riktigt mysigt på tåget med Laura Pausini och en fotobok jag lagt in i mobilen.

Nu vet ni!

TITTA VAD JAG HITTADE PÅ FACEBOOK

Massa bilder från Faruks 20årsdag (2010), här kommer två!

Hahahahahah, Faruk ser ut som Elvis hahahhaha

Alltså vilka hårbollar!! Hade Faruk trillat hade håret varit sjukt bra som dämpning,
och jag ser också ut som en riktig hårboll, mitt hår är ju så långt så jag vet inte vad.
Nu blir jag helt plöstligt inte lika sugen på att spara ut det till sommaren, klipptid!?

NÅGON HAR HACKAT MIN MEJL...

Skulle logga in på min mejl för att se om jag fått några svar från mitt jobbsökande, så kommer jag inte in på den för någon har hackat den. Super! Igår fick jag reda på att min mejl skickat ut en massa spammejl men tänkte inte mer på det, så någon är inne och rotar i min mejl. Eller något virus. Men jag har sökt igenom min dator och jag har inget? Röv. Ska söka igen.

Kom nyss hem från Tesco med Ylva, vi drog så fort hon och Alex kom hem så tog han killarna. Det har öst ner precis hela dagen, åskat lite grann också även om väderprognosen sa 100% åska från 14-20. Vi var ute och hoppade i vattenpölar några timmar, sen mös vi ner oss i soffan och tittade på Ice Age. Inte mycket variation när det kommer till filmval. 

Nu ska jag titta på serier och försöka slappna av fastän jag inte kommer åt min mejl, haha. Hoppas ni har det bra där hemma och att solen skiner på er!

UPDATE: Fått tillbaka min mejl nu! Gick snabbare än 24h som de sa, att återställa det. Bytte lösenord. Så nu kan ni mejla mig igen.

Och hade inte fått något jobbmejl...

AUPAIRANDET

Det här med aupairandet ger en blandade känslor. Ena stunden tycker jag de är det finaste som finns, och den andra kan jag knappt vänta tills jag slipper dem. Om lite mer än fem veckor lämnar jag dem i alla fall, och jag har haft det roligt med dem, något annat kan jag inte påstå, men det ska bli så otroligt skönt att få tillbaka mitt liv igen. Att kunna göra saker som ni, som inte är aupairer eller föräldrar, tar för givet. Att till exempel kunna duscha eller gå på toaletten när man vill.


Jag ångrar inte att jag åkte hit, för då hade jag aldrig vetat hur det är att ha två barn. Ensam. Alltså vet jag nu precis hur jag inte vill ha det och när. Trots allt skrik och gnäll, haha, har vi haft det ganska mysigt ändå. Konstigt att man kan känna så här för en främlings barn.

HELLO MÅNDAG!


Bilden har inte riktigt något med texten att göra, men jag tyckte den var söt!

Nu till saken: jag har precis sökt ett jobb jag jättejättegärna vill ha. Alltså jättejättejättegärna. Det hade varit perfekt! Det är dock omgående anställning, tur att mitt liv är någorlunda flexibelt. Tänkte lämna er med denna cliffhanger och försvinna in i jobbdjungeln igen! 

Men som sagt, JÄTTEgärna!

IDAG...

Har vi mest strosat runt på stan, hängt i Chelsea bland alla posh people, hittade en matmarknad, käkade get! Sen blev vi polare med en tjej som jobbade på Lush och vi spenderade säkert 40 minuter där inne. Fick prova massa saker, hon skrubbade våra händer, kollade på deras underground spa och fick hem massa prover. Bland annat en ansiktsmask som vi ska prova nu! Jag köpte ett matchande balsam till mitt fantastiska kakschampo.

Gick vidare, in i lite second hand-affärer som är Tessans stora passion. Jag stöder numera en bröstcancerfond för jag köpte en (OBS: äkta!!) Louis Vuitton-plånbok för 15(!!!) pund. Gick vidare sen bussen hem till henne, inom Sainsburys för att köpa kvällsmat och vin till förfesten hos Mimmi ikväll. Ikväll ska vi på Champagne- och cupcakefest. Äntligen lite lyx igen...

Justja #1, vi kollade på rummet hon funderade på att hyra. Inget bra. Litet, smutsigt hus, konstiga flat mates.

Nu ska vi duscha och fixa oss! Justja #2, Har förresten en vit iPhone igen! Köpte nytt skydd, det förra hade gulnat...

Justja #3, vi såg en kändis i Sloane Square idag! Mark-Francis från mitt favvoprogram Made in Chelsea heheh.


GODMORGON


Therese sover fortfarande, killarna springer runt och tokar sig, Silver snarkar i sin säng vid mig och jag har precis lagt in Norah Jones och Laura Pausini i min iPhone så jag har något mysigt att lyssna på när jag ska åka hem från London imorgon. Också väntar jag på att Ylva och Alex ska komma hem så jag kan duscha, packa väskan och sen ta tåget. Ja, Therese ska ju också med. Henne kan jag inte lämna här.

Först ska vi på lägenhetsvisning i Southfields, som jag försöker hitta smidigast väg med kollektivtrafiken till. Den gröna tublinjen är dock avstäng, så det komplicerar och lägger till ungefär 40 minuter på vår resa dit. Så irriterande. Visst, tuben funkar jättebra, när den väl funkar... Sen ska vi, ingen aning faktiskt, men det blir nog bra!

Vi hörs när vi hörs! Baj baj!

SÅHÄR SÅG DET UT IGÅR

Alltså typ likadant som alla andra dagar.


Började med en tur i skogen. 

Hoppade, cyklade, plaskade i pölar. Som ni ser är det inte mycket mer än ryggar som syns på bilderna, det är nämligen fullkomligt omöjligt att fånga någon annan sida av dem på bild när de är ute.


Vi käkade lunch framför Cars 2, det var ju faktiskt fredag. Silver la sig i killarnas koja och vilade. Sen skulle jag äta frukost/lunch (vad man nu ska kalla målet klockan 12 vid periodisk fasta), två sekunder efter den fina bilden på maten togs slingrade sig kaffekoppen ur greppet och allt hamnadet på bordet och golvet.


Målade ballongerna vi klistrade för några dagar sen. Jag kluddade mest rött och gult.

Sen gjorde jag thaigryta. Asgod.
Lök, haricot verts, bladspenat, cocosmjölk, röd curry pasta, champinjoner, kyckling.
Tjoff, tjoff, puttra, puttra...


...klart!

VARFÖR VAKNAR BARNEN 6.20?

VARFÖR?!?!!

Det är Bob the Builder, Bananer i Pyjamas och andra bra barnprogram på tv så man i alla fall hinner vakna.


REGNRUSKET FORTSÄTTER

Men vi trotsade det och stack ut på en långrunda i skogen imorse. Tur hade vi, för när vi kom innanför dörren började det ösa ner. Efter lunch stack Ylva till London och kom inte tillbaka förrän ungefär nu, det tog henne tre timmar med tåget hem pga förseningar för vädret. Killarna och jag har haft det mysigt, sett film, varit lite uttråkade för vi inte velat gå ut, busat och lekt. 

Imorgon är det fredag och Ylva och Alex ska på bal på kvällen, därför kommer Therese hit och barnvaktar med mig. På morgonen när de kommit hem drar vi in till London, ska följa med henne på lägenhetsvisning och på kvällen ska vi förmodligen ut på poshklubb, det var längesedan! 

Nu ska jag skypa med min sjukt söta pojkvän. Han skickade en så söt bild på sig själv att jag trodde jag skulle dööööööööö!


Charmiga paret, oktober 2010.

INTERMITTENT FASTING


Idag bestämde jag mig för att börja med en så kallad periodisk fasta, då man är ätande 8 timmar om dygnet, och fastande 16. Jag äter bara mellan 12 och 20. 

Det har gått ganska bra och jag glömde till och med bort att äta när klockan väl slog "frukostdags" eftersom vi var så inne i pysslandet. Gick upp 7:30 och var inte alls hungrig, ens törstig eller mådde dåligt under perioden. Faktiskt väldigt bra, pigg och lätt. 

När jag väl åt kände jag inte för att slänga i mig maten som i vanliga fall när man inte ätit på 16 timmar, utan det gick lugnt och fint. Dessutom blev jag mätt otroligt fort. Sen drack jag bara några glas vatten fram till kvällsmaten 19.30, förutom en 90% chokladbit, utan att känna mig speciellt hungrig. Hade tänkt hela dagen att jag skulle ta en bit på kvällen, men maten blev så sen att jag inte skulle hinna äta den efteråt, så åt den innan! 

Det enda knepiga lär väl bli att säga till Ylva att jag inte ska äta frukost imorgon eftersom jag kör en form av fasta. Blir kanske konstigt att ta in att jag inte ska käka på morgonen, för jag har läst att många tycker det verkar ohälsosamt, konstigt osv osv. Andra säger att det däremot är precis tvärtom, många hälsovinster, ökad förbränning, mindre sjuk. Vi får se hur det går, hoppas på en boost av förbränningen i alla fall, och större möjlighet att kontrollera hunger och sug.

PYSSELVERKSTAD


Oj vad vi har pysslat idag! Målat, klistrat, lekt med Play-doh, ballonger med tapetklistrat tidningspapper som ska målas imorgon. Vädret har varit sämre än sämst, och vi har varit rätt uttråkade emellanåt. Imorgon måste vi gå ut, jag bryr mig inte om det så spöregnar, vi ska ut. Blir tokig av att sitta inne. 


DAGENS VÄDERUPPDATERING

Det ska alltså, om man ska tro forecasten, åska, blixtra och regna hela dagen. Vi har nyss tittat på Tangled och eftersom regnet fortsätter satte vi nyss på Princess and the frog. Riktigt mysiga filmer båda två.

Och ja, det var det jag menade med lägenheten moster. Massa färgklickar överallt men den är skitfin!

 


BLÖT RUNDA I SKOGEN

Såhär såg jag ut när jag kom hem från rundan i skogen. Man kan tro att jag jobbat riktigt hårt, i själva verket började det ösregna när vi kommit halvvägs. Himlen verkligen öppnade sig. Om hela sanningen ska fram genade vi genom rundan och sprang de sista femton minuterna hem i regnet. Otroligt mysigt måste jag säga, så nu vill jag alltid springa i regnet. Vilken tur att det ska regna hela veckan då.

Nyss gjort Katrins övningar och vilar på golvet nu. Ska käka lite kvällsmat strax och sen se på tv eller kanske trean i Twilight-serien eftersom jag såg ettan i söndags och tvåan igår.

Mamms, ska kolla hemnet men tror redan jag sett den om den har rätt färgglada tapeter. Köket är så fint!!


REGNIGA ASCOT

Lite skillnad mot igår då vi var ute hela dagen och lekte i solen. Regnet öser ner, vi har precis ätit långfrukost och ser Lilo & Stitch. I eftermiddag ska vi åka och köpa mer pysselsaker, sen blir det pysselverkstad.


GOD KVÄLL

Det var längesedan jag kände mig så här trött i huvudet. Med andra ord har det varit riktigt jobbigt idag, förutom fram till klockan två, för då hade vi utflykt i skogen, picknick, spelade fotboll i trädgården och fyllde på vår koja med löv som Faruk gjorde när han var här.

Sen åkte vi till Tesco med Ylva och då bröt helvetet löst, Lukas var trotsig, Viktor somnade i bilen och när han vaknade bara skrek han, och då ville Lukas också skrika igen. När jag slutade tog jag en dusch, tvättade håret med min nya schampokaka från LUSH. 5 pund och ska räcka till ungefär 80 tvättar. Kändes rätt bra i håret, vi får se hur det ser ut imorgon när det torkat.

Nyss käkat kvällsmat, kött med rödvinssås, haricot verts och champinjoner, det var gott. Ska se film nu och försöka slappna av lite i hjärnan.


Såhär ser min kväll ut!

LÖRDAG I LONDON MED REEEESA

Är hemma hos min alldeles egna Natalie Portman nu (Therese är sjukt lik henne när hon är osminkad) och dricker rödtjut medans hon sminkar sig. Har precis pratat jättelänge med hennes värdföräldrar som är supermysiga, självklart (barnskadad man är) slutade samtalet med att vi pratade om barn.

Idag har vi gått runt på shoppingcentret Westfields och shoppat, jag har bara köpt ett schampo ifrån Lush (brittiska motsvarigheten till Bodyshop) som är en en liten kaka och ett saltvattenspray. Sen satt vi i Brook Green-parken och drack vin och åt ost. Mycket vin märker jag nu, mamma och pappa ni får skälla på Therese för hon har dåligt inflytande på mig! Sen åkte vi hem till henne och sminkade om oss, bytte om, drack lite mer vin och åt lite mer ost. 

Ikväll ska vi ut men vi har inte riktigt bestämt oss vart vi ska än, så därför har jag fått order om att kolla upp det nu! Hoppas ni har det bra där hemma, puss!

HELLO TORSDAG

Först och främst, vad roligt att jag inspirerar er! Superkul verkligen. Blir så himla glad när ni kommenterar! Blir ju lite roligare med en tvåvägskommunikation än en envägs! 

Sen tänkte jag berätta att jag gjorde ett bröd idag. Skulle egentligen gjort det i en lång form, men den var puts väck så fick ta en liten stekpanna istället. Brödet är i princip samma som micromackan (coolt när man kan referera till sig själv), men blev med färre kolhydrater. 

Jag gjorde en halv sats, men här kommer den hela:
Vispa 10-12 ägg pösigt och häll i 50 gram smält smör, eventuellt en nypa salt. Till sist i med 1½-2 dl kokosnötsmjöl (jag hade kokosflingor, gick lika bra) och 1-2 tsk bakpulver. Häll i en smord form (jag bröade med kokosflingor också). Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter (jag hade i mitt i 32).

Blev 1.08 gram kolhydrater per bit, fick 12 stycken. Alltså ingenting. Perfekt!


Åt frukost - micromacka, ena sidan med majonnäs, ett kokt ägg och en skiva bacon, andra sidan tog jag riven ost på i brist på vanlig ost - kan berätta att jag var mätt i mer än sex timmar. Läste HD samtidigt, men Sanja, varför kan jag läsa HD gratis med min iPhone-app men inte med iPad-appen? :( Sen ser ni då mitt bröd!

Efter lite lek ute somnade Viktor i soffan, det tog ungefär två sekunder framför Ice Age.


Fick sluta en timme tidigare idag eftersom Alex var tidig, tog med Silver på en promenad i skogen. Det gick väldigt långsamt för jag har fått ont i benen och fötterna igen, men skönt var det. Hittade en riktigt cool koja på vår runda. Sen började det regna. Solsken blandat med lätt lätt regn, vet inte om ni kan se det på bilden men det var i alla fall otroligt fint. När jag kom hem åt jag kvällsmat, mmm ser gott ut va? Det är en massakerad kycklingfilé i oljig citronsås från igår.

Försökte överväga min slöa promenad med Katrins övningar i LCHF-boken, kan ju lägga upp dem här lite senare, det går väldigt fort att göra dem så det är inte direkt något som tar emot. Typ en kvart varje gång. Sen försökte jag göra så många situps och rygglyft på två minuter som jag orkade. Höll på att dö under de fyra minuterna och pausade flera gånger. 112 rygg och 108 situps hann jag med. Om ni undrar! Nu väntar jag mig träningsvärk imorgon annars blir jag besviken! 

Godnatt!

NU SKA JAG TIPSA ER OM VÄRLDENS GODASTE MACKA

Och nu äter jag ju som känt ingen större mängd kolhydrater, så nu undrar väl ni säkert varför jag dillar om goda mackor. Men! Denna fantastiska sak innehåller bara cirka 4gram kolhydrater per bulle! Dessutom tar den typ bara tre minuter att göra. Från scratch. Plus att man håller sig mätt hur länge som helst. 

Vispa ihop ett ägg. I med 1 dl mandelmjöl (guds gåva till LCHF:arna, om man nu tror på honomhenne), 25 gram smält smör och en nypa salt. In i micron i två minuter, jag brukar ha min deg i en liten skål så den håller sig. Ut ur skålen, skär på mitten, på med pålägg och tada! En micromacka!

Tackar Migis för att jag nu kan äta macka till frukost. Den blir dessutom ännu godare om man rostar den.

PS. Den smakar väldigt mycket som en riktig bulle.


FULL RULLE HELA DAGEN


Kände mig som Indiana Jones imorse med gröna gummistövlar, min nya friluftsjacka och en ryggsäck full med picknick. Ut ut ut i skogen!


Killarna picknickade och jag som bara hade med ett kokt ägg till mig själv var superhungrig när vi kom hem igen efter en nästan tre timmar lång utflykt! Gjorde en spenat- ost- och baconomelett när jag kom hem! Såg ut som en pizza så det blev extra gott.

Sanja, barnen hade fullt skydd idag när de åkte i vattenpölarna!


Lukas och Ylva åkte till tandläkaren och hämtade sen nya bilstolar. Viktor och jag var hemma och pysslade. Jag gick loss på guld och glitter. Vi målade stenar, kottar och papptallrikar. 

Har precis ätit kvällsmat, Alex gjorde limekyckling, förmodligen den godaste kycklingen här i huset. Nu ska jag fixa mina naglar och se om jag hittar något roligt tvprogram att se.

HELLO TISDAG


Efter 45 minuters promenad med inslag av jogg (panschonääärsträning) och 100 situps och rygglyft orkade jag inte röra mig från golvet på 60 minuter. JAG LÅG PÅ GOLVET I EN TIMME! Tror till och med att jag somnade vid några tillfällen.

Lyckades gå ner och ta lite mat, ligger i min säng nu istället för på golvet och mår illa för jag är mätt. Var inte alls hungrig när jag åt, men åt en ostbit och tre skinkbitar... 

Nu är jag helt slut i bollen så ska se ett Big Brother-avsnitt för att bli ännu mer slut, dricka tjugo liter vatten och kissa femtio gånger innan jag somnar.

HEJ PÅ ER PÅ ANDRA SIDAN SKÄRMEN


Har varit ensam med barnen hela dagen (de vaknade 6.45!!!) och päronen kom hem för en timme sen, så jag rymmer ut i skogen med Silver nu! Det skulle regna hela dagen idag men det kom bara en tre-timmes-skur så det är superfint väder ute nu!

Kryper i kroppen på mig nu, så ska ut på min pensionärsrunda där jag går och joggar och går och joggar som min kära far säger! Dock vet jag inte hur mycket joggande det blir idag! Haaaaaaaj!

IDAG RINGDE PAPPS

Idag överraskade pappa mig med att ringa när jag höll på att rensa i min garderob så jag kommer hem utan att behöva skicka hem saker för 200 pund. Fattade inte riktigt vad som hände när det stod Pappa mobile på skärmen. Men sen bara shit, det ringer! 

Det var jätteroligt att höra pappas röst och vad som händer där hemma. Han var på kyrkogården med farmor, så då fick jag prata med henne. Hon förstod först inte att det var jag! Sen frågade hon när jag kommer hem, och då kom jag på att jag nog inte berättat allt för er.
Kan det stämma att detta var när jag sa hejdå till farmor innan jag åkte hit?

28 maj flyger vi förmodligen till Strängnäs, men utan Alex. Jag stannar där i 2-3 dagar är det tänkt medans Ylva flyger tillbaka till huset, packar och sen kör över med Silver och bilen. Sen är tanken att jag tar tåget därifrån och hem (Strängnäs - Göteborg, Göteborg - Helsingborg) med mitt inchecknings- och handbagage (som bara kommer innehålla elektronik).

Idag provpackade jag i min stora resväska för att se hur mycket som får plats med volym och vikt. Vi flyger med Ryan Air som bara tillåter 15kg incheck, och min väska väger 5kg. Alltså kan jag bara ta med mig 10kg kläder och saker eftersom handbagaget BARA kommer vara elektronikprylar... Detta betyder alltså att jag måste skicka resten, vet inte vad det kan vara, 30kg kanske? Har kollat lite priser och så, har jag tur kan jag komma undan rätt billigt, typ 40 pund för 30 kilo. Blööö ändå.

Och sen vet jag inte riktigt hur planen ser ut.

Känner mig rätt sugen på att åka tillbaka och bo i London över sommaren. Min Londonbästis Therese (ni minns väl den glada gotlänningen?) kommer tillbaka nästa helg för att stanna så länge hon känner för det, och vi funderar på att kanske hyra ett billigt rum och sen leva och bo i London de månaderna. Vi ska skypa nu om några minuter och smida planer och se över våra möjligheter.

Nu blev det mycket text igen, men så ni vet!

Detta betyder alltså att ni troligtvis har möjlighet att komma och hälsa på i sommar ändå! Vill egentligen göra massa glada smilegubbar här, men gillar inte folk som har smilegubbar i bloggar så föreställ er massa gubbar med stora leenden!

IGÅR ÅKTE VI TILL WINDSOR

Vi spenderade lite mer än tre timmar inne på TkMaxx, som är som en stor outlet av allt möjligt - kläder, skor, väskor, skönhetsprodukter, kökssaker, träningsredskap etc. Hittade bara tre plagg, så det blev ett plagg i timmen. Men fyndade ordentligt! Smålänningen inom mig är glad, som Faruk brukar säga till mig när jag fyndar.

Bilderna blev tråkiga så skulle vända dem så de blev roligare, men jag blir mest yr haha.


Ett par Levis Curve ID (de där nya jeansen med olika former beroende på kroppstyp), köpte dem för 20 pund. De hade kostat 90 pund.


En ganska tunn jacka från ett märke som heter Scott (ingen aning). 33 pund kostade den mig, tidigare kostade den 149 pund!

16 pundsklänning som var rätt söt!

TJING TJONG!

Är helt totalt slutkörd, både efter barnpassning (fick iofs fm ledigt) och kvällens lilla träning. Intervallade idag igen, mest för att se om jag skulle tycka det kändes bättre än igår. Och det gjorde det nog. Borde kanske vilat egentligen, men det var spännande! Tiden gick långsamt i början, men desto fortare i slutet och då ville jag egentligen inte heller sluta men (det blev mörkt) kutade mitt snabbaste i 30 sekunder, så då blev jag ganska osugen på att fortsätta. Satte mig i fotöljen i vardagsrummet med ett stort glas vatten och såg film med Ylva, Alex och Silver. Minns inte vad den heter nu, men den var ganska bra. En man som var med om en bilolycka, vaknar upp också har någon stulit hans identitet. Ja, pappa, lite "amerikanskig", men bra.

Ska sova NU omedelbums innan jag svimmar av trötthet. 

Har varit så ofantligt sugen på allt idag, så har käkat sjuka mängder jordnötssmör. Inte precis LCHF. Det var inte Skippys i alla fall!

VÅRTECKEN!

(Även om våren varit här ett tag)

(Fast nu är det i och för sig vinter igen med minus om nätterna)

(Varför pratar jag med mig själv i parenteserna?)

(Okej. Här kommer i alla fall lite bilder på våriga saker jag sett de senaste veckorna!)




MAMMA, DET HÄR MED INTERVALLER...

Uppvärmning i 10 minuter och sen 2/2 jogg/gång-intervaller i 44 minuter gjorde både mig och Silver trötta. Jag blev så trött att jag bara kom halvvägs upp för min trappa. Huvudet vilar på översta trappsteget. Sover nog här inatt.

(Intervallerna gick bra och jag tänkte att jag skulle köra så länge jag orkade. Blev chockad över att jag orkade skutta runt i 44 min och att jag säkert hade kunnat pressa mig till att hålla på lite till, men det blev mörkt så fort idag. Förresten så kändes det lättare och lättare för varje gång att börja, kände mig som en fjäder i slutet. Dock höll det sig bara i 40 sekunder sen blev det tungt igen, haha.)


VUXENPOÄNG TILL MIG

Fick ett ryck i förmiddags och bestämde mig för att det, enligt familjetradition, skulle bli nässelsoppa även denna påskhelg trots att jag inte befinner mig hemma och har en baba som fixar (bortskämd? Nää). Gick därför ut i skogen och plockade en hel kasse med nässlor. Resultatet blev väl inte riktigt som babas men helt okej. Lite salt, men okej. Ingen mixer fanns heller i huset så fick hacka, klippa och mosa. Mycket jobb men det var det värt.

Det är ju inte varje gång man bor i England och har en egen skog bakom huset fullt med nässlor. Så vi tog tillfället i akt! Killarna var med och tittade på, Silver vaktade, sen hjälpte de till att vispa ihop ägg och grädde och smaka av.

Så vuxen poäng till mig!!

(Självklart LCHF)


SÅ FÅR MAN TV4PLAY PREMIUM...

...av sin snälla kompis Antonia. Så funkar det ändå inte för man är utomlands.

Blev riktigt sur. Jag som hade sett fram emot Du är vad du äter och Big Brother 24/7.

KINESISKT I LONDON: NÄR MATEN ALDRIG TOG SLUT


Hittade en bild från vår Londonhelg när vi hade ätit på världens godaste kinesiska restaurang! Vi var hur mätta som helst eftersom de bara kom in med rätt efter rätt. Vi valde en ihopkomponerad meny och blev helt chockade eftersom det aldrig tog slut.

Först, en tallrik med varma saker. Tigerräkor, som var friterade och inlindade i något nystan som bara trillade ihop när man tuggade. Sjögräs, BBQ ribs och vegetariska vårrullar. 

Sen, världens godaste anka!!! Vi gjorde våra egna dumplings av "pannkaksbröd", gurka, någon lök, anka och ostronsås sen rullade man ihop tjoff in i munnen. SJUKT gott! 

Här trodde vi maten var slut, och tänkte att ja men då kan vi käka efterrätt också, för rätterna hade varit ganska små. Då kommer kyparen in med en liten skål. "Åh nej, han kommer in med en liten skål". Vi var livrädda för den lilla skålen. Ingen av oss hade läst menyn SÅ noga för att komma ihåg. Förhoppningsvis skulle vi bara få en avslutande soppa. 

Då kommer han in med ris och börjar hälla upp massa till oss. Åhnej! Men, sen kom världens godaste tigerräkor, åh de var helt fluffiga, vit fisk med grönkräm ovanpå, chilibiff, massa ångade grönsaker - mangold, lök, paprika, champinjoner och lite annat i ostronsås. Det tog liksom aldrig slut! Hela bordet var helt fullt med rätter och de sista som kom in var inte små. Trodde vi skulle spricka. Gott var det i alla fall. Och gott vitt vin drack vi till. 

Matkoma i flera timmar efteråt!

NI SOM KAN DET HÄR MED ATT JOGGA

LCHF:andet går bra om ni undrar, träningen också. Eller "träningen". Alltså mina powerwalks. Siktar på fyra gånger i veckan, och förra veckan slängde jag in lite jogg de sista tre minuterna. Det låter kanske inte mycket, och det är det inte heller, men för någon som inte kan springa så är det väl lika bra att trappa upp eller något.

Så idag, vecka två (även om det bara gått fem dagar, började ju så dumt som på en onsdag) gick jag först som vanligt i 45 minuter, joggade sen i 3, gick 5 och joggade i 3. Detta ska då likna någon form av "intervallträning" även om det är det fjuttigaste. I slutändan, när nu det blir, ska jag lyckas jogga/gå hela rundan på 50 min och sen jogga/springa hela.

Enligt Katrin Z ska man gå första två veckorna utan att lägga in jogg, och sen börja gå/jogga 5/3minuter vecka tre och göra så hela rundan. Fan, klarar man av det? Och sen efter ytterligare ett par veckor jogga/springa. 

Är det bäst att bara gå de första veckorna och sen bara börja jogga/gå hela? Eller ska jag lägga på tre minuters jogg varje vecka!?


Såhär kreativ har jag varit de senaste dagarna!

Spenatsoppa (fryst spenat med grädde, salt och peppar) och ett kokt ägg. 
Omelett på två ägg med spenat, grädde, salt och peppar.
Lax-rester med "en klick" majonnäs (Faruk trodde majonnäsen var blomkålsmos eller en stor potatis haha)

TRÖTT MÅNDAG

Idag fick jag nya utslag på benen som varit borta i 3-4 veckor, blööö... Annars har dagen varit bra, vi har haft det fint och soligt så mitt nylle är ännu mer rött än det var förra solveckan. Imorgon ska det bli dåligt väder och Ylva ska till London. 

Har gått igenom en IKEA-kass med kläder Ylva skulle skänka bort. Roffade åt mig en del så jag kommer få ännu mer övervikt när jag ska härifrån haha... Två kostymer (!!!) men byxorna är skitfina och ena kavajen med, den andra är lite för manlig så får se. Kommer nog inte använda hela outfiten samtidigt då det inte riktigt är min stil, men var för sig kanske! Ett par linnen och koftor, någon kjol, en lång chillkavajig kofta och lite sånt! Kände mig som en galning på superrea som blev helt tokig.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen då jag är helt slut. Ska skypa med Faruk sen också!

FARUK VAR JU HÄR

Så här kommer lite bilder, mest på honom för så är det ju när man är fotograf, från första delen.
De andra bilderna ligger fortfarande i kameran. Londonbilderna och sista veckan-bilderna.

Nu ska jag dra på mig träningskläderna och ut på en promenad.
Inte för att jag vill, utan för jag känner mig tvungen... Då blir det nog inge bra.


Vi gjorde lat - men otroligt god - pizza på tacobröd, käkade frukost tillsammans och med datorn, åt Ben & Jerrys-glass, Cherry Garcia (inte god) och Oh my Applepie (sjukt god! Smakar äpplekaka på riktigt). Var ute med Silver och såg vårblommor. Satt ute och solade.


Faruk pluggade lite, vi var ute i skogen också hittade vi en Choklad-Philadelphia på Tesco.
Underligt, men helt okej, lite god syrlig.


Mer skogspromenader, kollade på Night at the Museum i olika soffor för Faruk ville prova fotöljen också åt vi MAXI-godis,
åt frukost i solen, såg en regnbåge på en kökslucka, gjorde och åt sjukt god auberginelasagne!


Det var fullmåne, såg en gråhäger i en park (tack till Sanja som hjälpte mig att få reda på det),
gick lite till och Faruk njöt av att få sätta sig ner, också gick vi i årets sumpmark som ni kan se längst ner till höger.

SÖMNPARALYS

I fredagsnatt försökte jag mig på en så kallad lucid dröm, en klardröm där man kan vara med och bestämma vad som ska hända. och det ska tydligen vara riktigt häftigt om man lyckas. Jag lyckades dessvärre inte och pratade lite med Antonia som är väldigt insatt. 

Hon berättade att man under dagen skulle fråga sig själv "är detta verkligt eller drömmer jag?" samtidigt som man tittar på något, och göra så några gånger. Sen skulle det vara lättare att få en klardröm. Jag tänkte så en gång, inte mer.

Igår när jag skulle sova tänkte jag inte alls på det utan var så trött att jag somnade direkt. Helt plötsligt trodde jag att jag hörde Alex ropa mitt namn nere i trappan, men varför skulle han göra det mitt i natten? Struntade i det och fick lite fan tänk om han ville något-känsla, men då hade han ju ropat igen. 

Jag drömde att jag låg i sängen på mitt rum i Ascot, precis så som jag låg när jag somnat, på vänster sida tittandes mot dörren. Började se konstiga skuggor i ögonvrån och när jag fattade att jag drömde blev det värre. Totalt kaos. 

Började höra dunkdunkdunk och fick en konstig rinnande känsla i kroppen. Fick helpanik och försökte röra på mig, men det var totalt omöjligt. Tänkte "vakna Michelle, vakna för fan!". Gick inte. Så tänkte att jag skulle hitta något som såg normalt ut. Men här var ju helt bäcksvart så såg ingenting, förutom en mörk kontur av lampan så bara "shit hur ska jag nu komma härifrån?". Hittade min axel och kudden, så bara ja men den ser ju normal ut. 

För innan när jag drömde såg jag himmeln på min vägg, fast den var svart med massa ljusa moln. FYYYYYY! Innan dess hade jag drömt en massa konstiga läskiga drömmar, men som inte var på det här viset.

Detta var utan tvekan det värsta jag varit med om. 1:58 vaknade jag, skärrad men pigg som en lärka. Då började googlandet. Alla lucy dreaming-sidor beskrev det som sömnparalys, när man inte kan röra sig, hör schwooschande ljud och ser konstiga saker. Man är mellan sömn och vaket tillstånd och tar man det bara coolt och (läste en kille som gjorde såhär) fokuserar på att luta sig bakåt och trilla kommer man in i en klardröm. Men det var det värsta jag varit med om, och eftersom jag inte hade läst på ordentligt om det innan visste jag inte vad jag skulle göra.

Kan ju säga som så att jag låg vaken i 45 minuter utan att ens ha en tanke på att somna, tänk om det skulle hända igen!? Som tur var gjorde det inte det och jag vaknade nu, 9:30, superpigg. Frågan är om jag ska våga mig på det här inatt igen eller om jag ska göra allt som står i min makt för att glömma bort allt som har med det att göra.

RSS 2.0