VI SES I SPANIEN!

gif creator at gickr.com


ALEX FÖDELSEDAG

Igår fyllde Alex 33, så Ylva och jag åkte in till Windsor på förmiddagen för att handla födelsedagspresenter. Vi kom hem och slog in alla paket. Och med direktionen om att han bara fick sätta på sig morgonrock när han var klar, gick han upp och duschade. Jag kom på ett roligare sätt för honom att få sina presenter - nämligen genom skattkarta. Jag ritade kartan medan Ylva sprang runt och gömde alla 9 paket. 



Han fick sen gå runt med kartan i huset och sätta på sig allt eftersom han fick sakerna. Här är Alex i sina nya kläder, förutom skärpet som han inte hittat än.


Klappade Viktor i håret, och när jag slutade tog han min hand mot sitt huvud och sa "klappa fint", så det var bara att fortsätta. Sen busade vi tre som riktiga tokar innan de skulle sova, det resulterade i en fläskläpp för mig och ett sår i gommen för Lukas. Vi överlevde. 

Sen la jag mig i sängen och tittade på film tills ungdomarna kom hem lite småfulla och berättade rövarhistorier om kvällen. Vi satte oss framför en film men det tog inte lång tid innan Alex, Silver och jag somnade bredvid varandra i soffan... Sen gick jag upp och skypade med Faruk!


TROR NI DET ÄR TILLRÄCKLIGT MED ELEKTRONIK FÖR 2 VECKOR?


+ telefon...

PROBLEM MED ATT KOMMENTERA

Tydligen har det varit problem att kommentera vissa inlägg i min blogg har jag fått höra. Googlade lite, och inlägg skrivna i iPad/iPhone går inte att kommentera med den nya app-uppdateringen, men så fort den nya uppdateringen kommer ska det funka som vanligt.

PS. Har gått in och ändrat i inläggen det gäller så att de är kommenterbara nu!

DAGS ATT TA TAG I KAOSET






Dags att ta tag i kaoset. Den bruna väskan i förgrunden på sista bilden, och på klädstången på tredje, fyndade jag igår förresten!

FÖR MYCKET BARN I BLOGGEN (OCH GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ALEX!)

Kände att medelåldern i denna blogg blivit lite för låg på senaste tiden. Höjer den därför med en bild på Maja och mig i julas när vi, helt oplanerat, hade exakt samma färger på oss på både hår, topp, byxor och skor.

Plus ett grattis till Alex som fyller 33 idag! Vet dock inte om han fattade mitt hur-gammal-är-du-nu-skämt...


TOMTEN DANSAR

Hittade denna bild på när Tomten dansade med barnen på julafton haha...


DETTA ÄR VAD BARNEN GÖR NÄR DE INTE SOVER MIDDAG

Idag är jag ensam med barnen. Igen. Imorse flög vi med mantlar gjorda av kökshanddukar och påslakan, såg Alvin & Gänget, åt lunch och lekte lite till. La ner dem tjugo över tolv och de har fortfarande inte somnat. Jag som trodde jag hade kört slut på dem när de nästan somnade under lunchen...



Jag hatar, hatar, hatar när de inte sover middag när jag är ensam för det betyder att jag hela tiden är på spänn, vad gör de nu? Förstör de något? Har de bajsat? Vill de bara busa lite innan de ska sova? Kommer de ens somna? Ska jag gå upp och säga till igen?


Men nu tänker jag bara låta dem vara. Somnar de så somnar de, somnar de inte så har jag en del att städa upp sen. De har börjat med att slänga ut allt från garderoberna och vänder upp och ner på HELA rummet.

HELLO TUESDAY

Oscar och Maja kom på besök i huset idag, så vi har precis (23:42) avslutat middagen som bland annat innehöll kyckling och alldeles för mycket vin och nu är jag så gott som medvetslös. Höll på att somna idag när det var meningen att killarna skulle sova middag, sen efteråt var jag tvungen att sätta dem i vagnen och gå en timme för annars hade jag somnat framför Ice Age. Sen har det bara varit fullt upp med hund och barn och duschning och matlagning och lek och socialisering och iPadspelsspelande osv osv.

Därför MÅSTE jag sova nu så jag är någorlunda utvilad till imorgon.

Fy vilket tråkigt inlägg, men det var mest för att säga att jag lever och att vi haft gäster idag. Justja, och att killarna är en total mardröm nu. Allt är bara skrik och gråt kombinerat med "maaammaaaaa!!!"... Så tänk på mig imorgon, onsdag, så jag klarar mig igenom dagen.


SILVER I SOLEN


Bild från när Silver och jag var ensamma helgen då resten av huset var borta.

Jag vet ju hur mycket ni vill se Silver :)

SITTER OCH FÖRSÖKER NUDDA NÄSAN MED TUNGAN



Samtidigt som jag försöker rippa ner DVD:er till datorn som jag sen kan lägga över till min iPad så jag har något att titta på på resan nästa vecka. Lägg verkligen betoning på försöker för det går skit. Innan var det så himla enkelt i Windows Media Player, och nu kan jag inte ens göra det i WMP!?


BARNEN ÄR RENT VILDA



Hela morgonen var det fighter och brottningsmatcher mellan barnen, och Viktor skrattade och skrek och grät om vartannat (skrattade när han hade övertaget, grät när Lukas hade det). Jag lät dem brottas och skrika lite så de skulle trötta ut varandra eftersom ingen av oss (läs: jag) var speciellt pigga på att gå ut. Tänk så fel man kan ha...

Ända sen jag la dem i sängarna har de busat och haft sig, efter en timme började Viktor skrika "Ligga sooova!" åt Lukas så han retar honom säkert. Annars är det alltid tvärtom, så nu får han igen. Men för att lätta stämningen lite tänkte jag plocka upp dem nu också får de helt enkelt ingen middagslur idag! 

En vecka tills vi är i Spanien, wiohoo!

HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL VÄRLDENS TRÅKIGASTE BLOGG

Om jag ska hålla på och skriva varje gång jag snyter ungar, byter bajsblöjor, går ut med hunden, skäller, lagar mat och sover kommer både ni och jag bli knäppa. Därför har min blogg blivit den tråkigaste och minst uppdaterade i hela min vänskapskrets.

Idag har vi i alla fall haft gäster och jag har ätit så mycket att jag har ont i magen. Antipasti, ugnslax, marängsviss... Sitter i soffan med Ylva och Alex och ska se Horrible Bosses strax.

I fredags fick jag ett impulsryck och åkte in till London (efter många om och men dock, min iphone har börjat strula och förlorar mottagning i flera timmar ibland, läste att det är vanligt med nya iOS? Väntar på uppdateringen som ska fixa buggen...). Hade i alla fall en av de roligaste kvällarna på länge på den coolaste nattklubben, Koko i Camden. En gammal teater.

Imorgon är det måndag. Imorgon är det alltså en vecka tills vi åker till Spanien. Idag är det då en vecka tills jag har sjukaste resfebern!


FÖR ATT HÅLLA ER UPPDATERADE LITE



Spanien, 30 januari - 13 februari. Om elva dagar flyger vi till Malaga och bor med Ylvas kompis Peppi och hennes son Ruben. Alex och Silver stannar hemma i Ascot, så det är bara Ylva, killarna och jag. Ska bli meganice att komma bort lite.

Det är fritt fram att komma och hälsa på, mamma, pappa, Carla, Sanja, Bengan, baba (förhoppningsvis är ditt internet fixat snart så du också kan läsa här). Alex kommer ner den 10e februari och åker hem med oss till England måndagen den 13e.

14e februari - början av juni - fritt fram att hälsa på i England (polerzarna också)! Vi kommer vara här då, så kom och hälsa på mig! Jag kan nämligen inte garantera att vi är här i juni eftersom Rhuby börjar rulla framåt (Ylva har fått en distributör + ska skriva kontrakt i USA) och vi kanske flyttar till New York ändå!!! I så fall blir det juni, juli, augusti där. Vilket betyder att jag firar min 21årsdag där, känns... helt okej!

Det kan också hända en sak till som i så fall kommer göra sommaren ännu bättre och jag vill jättejättegärna berätta för er, men jag kan inte för då kanske det betyder otur och då kanske det inte slår in. Det har i alla fall inget med flytt eller jobb att göra.

På tal om jobb. Planen är att jag ska skaffa mig en liten grupp svenska tjejer att ha hand om som ska sälja in Rhuby på barer och klubbar. Det kommer nog rulla igång redan nästa helg! 

Är jättespänd och förväntansfull på allting nu, men boka en flygbiljett hit och förgyll min vår ännu mer!

TYDLIGEN...





Så tycker folk som läser denna blogg att det är för lite bilder på mig och för mycket på allt annat. Därför har jag tagit tag i det och postat hela tre bilder där jag är med! Dock gamla sedan julfesten (då jag också hade min senaste utgång i London, sjukt längesedan alltså) men tro mig, ni vill inte se hur jag ser ut nu.

Måste ta tag i mitt utseende också för jag ska ju in till London i helgen, och då vill jag nog inte se ut som jag gör för tillfället...

PS. Det är min LondonsGotlandsTherese med mig på bilderna.

PPS. Vad kort hår jag hade där och som mitt har växt!

PPPS. Boka klipptid.

OCH HAR ERIC FÅTT ETT EGET TVPROGRAM!?


"I Eric Saades fotspår". Vad är det som händer med svensk tv?
Förlåt Eric.

TOP MODEL SVERIGE


Såg precis en reklamfilm för Top Model Sverige,
och jag måste säga att jag nog aldrig sett något töntigare...

LITE TRÄD OCH LITE FÅGLAR







Ibland kan jag bli helt förundrad över hur fin naturen är. Det är så många gånger jag inte tittar, men när jag väl gör det känns det som jag tittar för första gången.

SPANIEN BOKAT


Spanienbiljetter bokade! Snart sitter vi alltså på ett plan mot något varmare breddgrader.


JAG HAR HITTAT MIN NYA FAVORITSERIE



Den är såhär lagom töntig, rolig och lätt att titta på. Ni kan titta på den på Channel 4oD, och om inte det funkar eftersom ni förmodligen är i Sverige kan ni titta på Icefilms istället! Nu har jag sex avsnitt att ta igen, wiwohoho!

SILVER

Lite bilder från min och Silvers långpromenad igår, på henne.
Allt jag gjorde var i princip att zooma så långt jag kunde, haha.








MIN DAG I ;PpPPpP

Man går ner för man tror att tvätten är klar, så är den inte det ;PpppPPp

Man tar med kameran ut för att fota, så är batteriet slut ;PpPpPP

Man tror Silver tycker om en, så springer hon omkull en ;PpPPppPp

LITE BILDER FRÅN I TORSDAGS







HEJ

Vädret idag var HELT fantastiskt så tog med mig Silver och kameran ut på en långpromenad (vi har hittat en ny bra runda i skogen vid vårt hus, förutom att man måste gå igenom en ankdamm, som förhoppningsvis är frusen, och ett avspärrat sumpmarksområde, där man lätt blir strandsatt). Lånade Ylvas 70-300-objektiv. Kom hem och kollade igenom bilderna, tydligen var flygplan mitt favoritmotiv idag.

Har skypat ganska mycket med Faruk, ätit kolhydratsfri paj som jag gjorde igår, badat och gäspat otroligt mycket. Ska snart välja ut en film som Faruk och jag ska se genom Skype lite senare. Ja, vi ska ha filmkväll genom Skype... Känns en gnutta sorgligt, men man får ju göra det bästa av situationen! 

Ska lägga in bilderna från kameran, men fixar det nog inte förrän imorgon.

VIDVINKELSHUS IGÅR



Tog, som jag skrev i förra inlägget, med killarna, hunden och kameran ut i trädgården och busade lite. Här är en helt orörd bild på huset. Om man tittar lite extra noga kan man hitta både Silver och Lukas. 

Idag har jag varit helt själv med killarna eftersom Alex var i Skottland och Ylva på massa möten i London. Hon kom hem lagom tills killarna skulle sova, halv sju, och Alex en timme senare. Åt kvällsmat i min säng och skypade lite med Faruk när jag sen redigerade jag klart Sverigebilderna och de Facebook-godkända ligger nu uppe där! 

Är helt slut efter bara fem timmars sömn och galna barn hela dagen, men har ändå inte somnat. Varför gör jag såhär mot mig själv!? Äh, har tid att vila upp mig i helgen då jag och Silver har huset för oss själva.

NICK I BRILLOR



Sverigebildsredigeringen går sakta men säkert framåt, men det tar ju sån himla tid! Här är i alla fall en skitsöt bild på Nick från julafton.

Än så länge är jag fortfarande i hyfsat normalt skick, tror vi kan tacka min nya kamera för det. Den underhåller mig när det är jobbigt med killarna, även om det oftast är dem och Silver jag fotar... Vi lekte i trädgården i förmiddags och jag tog med mitt vidvinkelobjektiv ut och vissa bilder blev riktigt fina! Ljuset blir så himla annorlunda i det. Bör tilläggas att vädret var riktigt fint innan, är lite mer mulet nu, så det hjälpte nog också till.

Nu ska jag se Walking Dead! Sen ska vi nog ut och göra något med Ylva om vi inte måste vänta på UPS som ska komma och hämta en låda med Rhuby som hon ska skicka till Canada...


DET VAR BETYDLIGT JOBBIGARE IDAG


Lukas bölade lite igår. Lite idag också. Viktor ännu mer.

Jag var inte riktigt beredd på ännu en dag med monsterna, så vi har mest varit sura på varandra.
Viktor har varit sjukt gnällig, speciellt när vi var i skogen med deras cyklar, han skulle ha hjälp med ALLT. Men jag försöker få dem att tuffa till sig lite, för både jag och de vet om att de kan själva! De kan så otroligt mycket mer än de vet. Dessutom är det sjukt krävande att hela tiden behöva hjälpa till med minsta lilla, jag känner mig helt slutkörd i både huvud och kropp.

Imorgon ska vi i alla fall åka iväg, Ylva och jag, med barnen någonstans. 



VI HAR TYP GJORT ALLT IDAG

Vi har verkligen gjort typ allt idag. Bara för att underhålla både mig och barnen på vår första dag ihop på över tre veckor. Dagen gick fort och vips så var klockan baddags och jag fick sluta. Har fortsatt redigera bilder från julhelgen i Sverige. Tog inte så många bilder, så det lär nog gå fort... Bara 11 GB...


Viktor skriker på Kjeeeeeell att komma.



Pappa, vad har du lärt Viktor egentligen? Haha.






Det var 9 januari och jag hade typ inget på mig och frös inte!?







Provade makron lite på kameran.









BACK IN ASCOT

Kom tillbaka igår och allt gick bra, fick till och med sova en timme på flyget. Det kan nog vara det skönaste som finns trots bristen på huvudstöd. Såg Into the Wild som inte alls slutade så som jag trodde. Sen kom Alex och hämtade upp mig på tågstationen, pussade och kramade barnen lite och sen gjorde Alex mat åt mig. Catchade upp lite med honom och Ylva innan jag gick upp på mitt rum och dog lite. Kände mig helt jetlaggad trots att jag inte var det, bara otroligt trött. Somnade redan vid tio och sov i tretton timmar. 

Idag har jag bara tagit det lugnt, duschat, redigerat lite bilder och laddat upp inför första barnvaktsdagen på mer än tre veckor. Ångrar lite att jag inte packat upp min väska för det kommer jag inte riktigt orka i veckan känner jag... Eller så packar jag inte upp den eftersom vi ändå ska till Spanien i början av februari?

Nej nu ska jag sätta på något program som jag kan somna till.


Sjukt att vi borstade tänderna tillsammans för två dagar sedan. Faruk ser helt väck ut hahaha!

RSS 2.0