SILVER: HÄR KAN MAN VA!





EN ORM I HUSET!!!

IGÅR var vi på en playworld med killarna och åkte rutschkanor, klättrade uppför stegar, kröp i tunnlar, kastade bollar och massa annat som de hade i sin enorma klätterställning. Busade som bara den i ungefär en och en halv timme och sen åkte vi hem och tittade på film.

IDAG PÅ MORGONEN åkte vi in till Windsor med killarna för att köpa pärmar och annat till Ylva. När jag stod utanför affären Ylva var inne i kom det fram en gubbe (det är förresten väldigt vanligt att folk kommer fram till oss när vi är ute, speciellt eftersom de är två söta små tvillingpojkar) och frågade hur gamla de var, om de var snälla pojkar och sen slog han dem lite lätt i huvudet med sin papperspåse, haha. De tycker det är jättekul när folk kommer fram och speciellt att vara ute bland folk och titta på bebisar, bilar och allt annat som rör sig på stan.

Sen sov killarna och jag middag i två timmar. Sjukt skönt och välbehövligt, sov som en klubbad säl!

IDAG PÅ EFTERMIDDAGEN gick vi ut och promenerade och lekte i skogen. När vi kom hem lekte vi lite i trädgården och gick sen in. Pojkarna tittade lite på Cbeebies medan jag lagade mat. 

Nu kommer det sjukaste på hela dagen: när jag går in i vardagsrummet för att hämta killarna, såg jag något som liknade en orm vid fönstret, en meter från killarna. Det första som korsade tankebanan var "Va, har killarna en leksaksorm? Varför har jag inte sett den innan?" och skulle gå fram för att ta bort den. Mitt i steget ångrade jag mig och tänkte först kasta ett litet russinpaket för att checka. Just då stack ormen ut tungan och tsss:ade. Jag dog!

Sprang upp till Ylva, som är rädd som f-a-n för ormar, och skrek "YLVA, YLVA, VI HAR EN ORM I VARDAGSRUMMET!". Hon måste trott att jag skojade. Men nejdu, det var en äkta Snok. Fy fan. Vi fick ut den tillslut och sen var det frid och fröjd (förutom att vi båda går på helspänn för att hitta dens ägg eller mamma).

Nu ska jag se Robinson som tydligen började för någon dag sedan och sen sova! 


MÅNDAG


Igår åkte Antonia hem från England, och vid tio skjutsade vi henne till tåget mot Gatwick. Kramades och vinkade hejdå! Sen satte Ylva och jag oss i bilen och styrde mot Tesco för att köpa toapapper, mjölk och Dentasticks till Silver (det var Bank Holiday, så Alex var hemma och passade barnen).

När killarna sov middag var jag ute en långpromenad med hunden. Först gick vi i skogen och sprang lite, kunde dock springa så mycket eftersom jag har ont i foten... Sen gick vi till ponden över gatan och gick en runda där. Hem, lekte med killarna, matade och sen åt vi middag. Efter middagen Skypeade jag! Sen tog jag med Silver upp på mitt rum för Ylva hade berättat att det bara skulle bli 9 grader på natten. Så behövde ett element.

Tog även en dusch för första gången sen typ i fredags! Fick mat kastad på mig så kände att det var nödvändigt. Hade helt glömt bort hur det kändes att vara fräsch och lukta gott!










SÖNDAG: ANTONIAS SISTA DAG


Inte riktigt lika fräscha tjejer, på väg till Tesco (mataffär) dagen efter...


...som gick 20 minuter dit för att upptäcka att det var stängt.


Vi tröstade oss själva med vin och taco dinner (i och för sig slog det mig att detta var på söndagen och inte dagen efter på lördagen) medan Ylva och Alex gick på date!


Sen Skypeade vi lite med Migis. Hon befallde oss att skicka en bild, så här är jag med min innebrännare på näsan och Antonia med sin näsa utan innebrännare.



Sen urartade det. Som vanligt. Varför gör det alltid det? Kul var det att Skypea i alla fall, vi hade så mycket att prata om men efter två timmar var vi tvungna att lägga på eftersom vi alla var tvungna att sova!


LITE MER LONDON

Från dag ett, när vi virrade runt på Londons gator för att hitta hem. Så knäpp kan man bli om man inte hittar hem!
Och ett av sovrummen i Ylvas underbara lägenhet. Också sovrummet där Antonia och jag sov.



DAG 2, DAGEN:

Precis innan Antonia och jag skulle ut och göra London, alltså gå i affärer, blev jag uttråkad eftersom jag väntade på henne i en evighet... Så jag försökte se söt och normal ut på bild så ni inte skulle sakna mig så mycket, men det urartade ju som vanligt...

Efter en massa shopping drog Antonia en Pizza Hut. Jag var däremot fortfarande mätt efter den gigantiska engelska frukosten vi åt.





DAG 2, KVÄLLEN:

Innan vi skulle gå ut på kvällen försökte vi se söta ut, men det gick inte riktigt... Sen åkte vi till festen och det där ni vet. Kul var det!





BOUNCE




Varje gång denna låt kommer på radio dansar alla i köket!


LONDON, DAG 2: KVÄLLEN







Efter dusch, nagelfilning och -målning, hårfixning (okej, mitt fick se ut som det gjort hela dagen eftersom jag förstört det med att ha toffs hela dagen), klädpanik, sminkning och lite fördrinkar tog vi på oss våra nyinköpta klackar och traskade mot Shepherd's Bush-stationen för att få tag i en taxi.

Efter bara några minuter satt vi i världens största taxi påväg mot sjukaste penthousevåningen i London. 



Så här såg det ut utifrån.



Våra nyfunna vänner, Mimmi och Josefin, med Antonia på förfesten!



Nicholas och Davron. Davron är killen som bor i lägenheten och han som är den gamla aupairen Oscars kompis, så det är alltså genom Oscar vi fått kontakt med Davron som fixade kvällen till oss.



En kille som hette Scott var DJ i flaten för kvällen!



Vi tog sen taxi mot en av Londons hetaste klubbar - Maddox. Det var väldigt fancy och vi hade ett eget bord med massa Grey Goose- och Dom Perignon-flaskor. Alltså, gaaanska så fancy. Det var förresten ALDRIG kö på toaletterna för det var en dam som satt därinne och hade koll på allt och alla. Plus att det fanns parfym och smink man kunde ta av på ett bord. Hur sjukt?

Vi var ganska många, kanske 10-12 stycken vid vårt bord och det var så jäkla kul. Även om de mest spelade housemusik där och väldigt lite RnB (negermusik, som pappa hade kallat det) var det okej! Jag börjar lära mig.



Davron och Antonia vid vårt bord.



Sara, Antonia, jag och en tjej som jag inte vet namnet på! Så här kan man alltså se ut svettig efter dans, sliten efter världens dag på stan och sen med lite halvstängda ögon. Väldigt charmig. Plus med VÄRLDENS finne/innebrännare på näsan, mindre charmigt.



Så här kan man också se ut om man fångar blixten.

Kvällen avslutades med taxi tillbaka till penthouset där vi hade förfest, för efterfest. Vid fem på morgonen tog Antonia och jag taxi hem till vår lägenhet för att få ett par timmars sömn innan Ylva väckte oss för att lämna lägenheten och äta English breakfast på ett mysigt ställe. Beans, bacon, hash browns, ägg, toast, sjukt gott.


Kvällen var kort sagt helt sjuk och jäkligt awesome. Vi blev behandlade som kändisar och gled förbi kön på nattklubben som VIP och hade sen ett eget bord där vi hängde och det bästa av allt: vi betalade inte en spänn.

Några av killarna vi var med är promoters så de får betalt för att ta dit snygga tjejer! Och den 9e ska jag förmodligen till London igen. Blev ditbjuden nu till helgen, men eftersom Ylva åker till Sverige och Alex och jag är ensamma över helgen går inte det. Därför passar helgen därpå mycket bättre! Så då åker jag till London igen, själv denna gången dock! Weho!

PS. Älskar Englandslivet.

PPS. Och Londonlivet.


LONDON, DAG 2: DAGEN



Cooked breakfast i lägenheten och sen drog vi ut på stan för att se London i dagsljus. Letade runt som galningar efter något som var mer som ett centrum, med affärer och så vidare (då hade vi inte insett att om vi gick till höger istället för till vänster så kom vi till ett stort centrum med massa affärer...). Så vi gick och gick ovh gick. Tittade i vår kartbok och frågade massa folk efter TK Maxx.

TK Maxx är en enorm kedja med massor utav designerkläder och annat till piss-i-mississippi-priser. Fyndade en del, dock inga designersaker, hah. Men vi var speciellt på jakt efter en sak: en outfit inför kvällen. Och speciellt klackar.

Alex och Ylva, okej speciellt Alex, hade berättat för oss att klackar i princip var ett måste till klubben vi skulle till på kvällen. Utan klackar kommer man kanske inte in... SÅ annorlunda från hemma.

Ja, efter tre timmar inne på TK Maxx och några affärer till dog Antonia av hunger så vi gick till Pizza Hut så hon fick äta lite. 



Efter Pizza Hut var vi ganska trötta och klockan ganska mycket, så H&M blev vårt sista stopp: stumpbyxor behövdes. Sen gick vi till Tesco för att köpa vin och öl. Inte visste vi att vi inte behövde ha med oss det till förfesten...

Kom hem, softade lite, målade naglarna, duschade och sen började klädkrisen. Jag hade nämligen inte hittat någon klänning att ha på mig, så efter mycket velande fram och tillbaka fick jag låna en svart klänning av Antonia. Weeho!

Kvällsbilderna och texten kommer i nästa inlägg!


LONDON, DAG 1





Ganska sent på kvällen kom vi till Londons finaste lägenhet för att påbörja vårt äventyr. Redan efter bara en halvtimme i lägenheten och lite kart-tittande med Ylva stegade vi ut i London för att hitta en pub att sätta oss på. Vi gick helt jäkla fel, men hittade ett mysigt ställe tillslut.

Några timmar och en festinbjudan till några Italienare senare gick vi hem i regnet. Spelade bland annat in en liten film till Migis så hon skulle känna sig delaktig i vårt London-äventyr. Så om Antonia har skickat den till henne nu kan hon se och höra oss sjunga "One way, or another, we're gonna find it. We're gonna get there, get there, get there, get there one way, or another..." osv. Vi hade nämligen gått lite vilse så vi passade på att skriva om Blondies låt en aning.



Mitt i filminspelandet. 
Turistbilden nummer ett förresten.






Äntligen hittade vi ut till Shepherd's Bush som vi, typ, bodde på!
Om det nu är Shepherd's Bush som är på denna bilden, haha.



Weeho, äntligen på vår gata!


SJUKASTE HELGEN, UPDATE KOMMER


Hej hej hej hej hej! Har haft en riktigt sjuk helg i London och det kommer en stor update senare ikväll. För nu ska jag ut med hunden och sen ska jag vara med killarna. Måste Skypea med Migis idag också - VIKTIGT!!! 


GÅRKVÄLLEN



Efter vin- och räkmiddag igår med Alex och Ylva drog vi till en engelsk pub i stan i Ascot. Vi satt där i två timmar och hann dricka två öl, vi hade för mycket att prata om så vi hann helt enkelt inte dricka, haha! 

Det var inte speciellt mycket folk, men det var engelskt och mysigt. Strax efter elva traskade vi hem igen (alla pubar stänger så tidigt här på vardagar...) och jag blev skiträdd för en alkisgubbe som vi mötte, även om jag känner mig mycket tryggare här än hemma i Helsingborg. 



När vi kom tillbaka hem startade båda sina datorer också placerade vi oss i min säng. Klickade lite, snackade lite och sen somnade jag medan Antonia tittade på en dokumentär. 


Vi har nyss varit ute på en promenad med Silver men nu ska Ylva och jag upp och väcka killarna som nog gärna vill sova ett tag till!


BILRESA TILL GATWICK


Som ni redan vet åkte vi till Gatwick igår för att hämta Anfisia, säger bara: thank god för dvdn i bilen! Annars hade det nog inte blivit lika lyckligt. Men med matsäck och Pettson & Findus funkade det finfint.

På de två första bilderna ser ni först Lukas och sen Viktor, med varsin macka och Pettson & Findus.

De två efterföljande bilderna är på en fikaplats killarna valde, så vi satt där ett tag och drack kaffe och killarna muffins. Sen brummade vi hem och då var klockan kanske runt halv två och långt efter middagsluren, så vi hoppades på att de skulle somna i bilen. Vilket en av dem gjorde, det är alltså sista bilden: en sovande Viktor!








ANTONIAS FÖRSTA DAG

Vid elva packade vi in kidsen i bilen för att möta upp Antonia på flygplatsen. När vi hade hittat vår förvirrade vän tog vi en kaffe på Costa och åkte sen tillbaka hem. Flöt förbi trafikstockningarna riktigt bra och sen hade vi en mysig dag hemma. Antonia och Ylva kollade lite på arbetet hon skulle göra och jag hängde med killarna. 

Vi har precis kommit hem från en pub i Ascot där vi satt och tog ett par öl. Innan dess hade vi mysig räk- och vinmiddag! Nu ska Antonia titta på en dokumentär som jag kan somna till, haha. 

Natti!

PS. Hade laddat upp bilder till er från iPhonen, men Antonia har tagit min iPhone-sladd så det får vänta!


ANTONIA HAR LANDAT

Vi har nyss ätit middag och sitter nu och sminkar oss, vi ska strax gå ut göra stan i Ascot. Läs: ta ett glas vin på någon pub.

Sitter och lyssnar på Antonias psykomusik, Skrillex, och snart ska vi gå! Haij!


SNART HÄMTAR VI ANFISIA

Frukosten är uppäten, disken är i maskinen, köket är någorlunda rent, min säng har nya sängkläder, barnen har inte alltför mycket mat i ansiktet och kläderna, Ylva är i duschen och blir fräsch, jag är hyfsat fräsch sen igår och hunden känner att något nytt ska hända - vi ska snart hämta upp Antonia!

Vi kommer ha det så himla mysigt med familjen, barnen, hunden, skogen, varandra och framförallt London i slutet av veckan. Puss på er så hörs vi sen!

MUSKELKNUTTEMICHELLE




Förkylningen är så gott som borta och jag insåg nyss när jag tittade mig i spegeln att jag kommer bli sjukt fit här, helt omedvetet. Hehehe.

Ett: huset är fullt av trappor

Två: att lyfta två fjortonkilos pojkar varje dag = hyfsat smärtfri och omedveten vardagsträning

Tre: promenader med pojkarna innebär puttning och dragning av vagn

Fyra: killarna älskar att springa och bli jagade i trädgården

Fem: hunden behöver motioneras och springer gärna en runda i skogen

Och efter tre veckor här har jag gått ner två kilo, weeho!

Har fått med Ylva på LCHF, vilket är super eftersom vi peppar varandra. Och, vi har inget godis i huset förutom 70-85%-ig choklad. Dessutom hinner man inte småäta för man springer efter killarna hela tiden. Mycket, mycket bra. Eller jäääättebra, som jag skulle säga.


Nu måste jag verkligen gå och lägga mig innan bloggen spårar ur helt med muskelbilder på mig...


VIRGINIA WATER

I fredags förra veckan packade vi in både barn och vagn i bilen och styrde kärran mot Virginia Water för att promenera och leka lite. Så här kommer några iPhone-bilder från promenaden.

Promenaden tog nästan två timmar och jag hade träningsvärk i armarna dagen efter. Envis som jag är tog jag vagnen i princip hela vägen runt vattnet, som är cirka 7 kilometer enligt Wikipedia, puttade uppför backar, nerför backar och hit och dit. Jag tränar ju inte så mycket här mer än promenader och bär barn, så man får ju passa på!

Det enda tråkiga var att jag hade jeans på mig en supervarm dag, så det blev lite klibbigt...












Sista bilden är på stan i Ascot. Världens mysigaste med massa blommor överallt! Det är nog det som är mest skillnad från hemma - alla blommor i städerna!


SNORIG, MEN BÄTTRE


Så här ser jag ut för tillfället, snorpapper i näsan och NYDUSCHAD! Nyduschad och nytvättat hår är inte vardagsmat ska ni veta. Har man tur händer det ett par gånger i veckan (försöker faktiskt duscha varannan dag, men det är tufft att få ihop!).

Anledningen till att jag har duschat och tvättat håret, samt tvättat och bytt sängkläder, tvättat mina smutsiga kläder och tänkt på att städa rummet, är för att självaste Antonia kommer hit imorgon.

Ja där ser ni vilka hemligheter jag har för er! Anledningen till att jag inte skrivit speciellt mycket om det är för att jag inte velat hoppas för mycket om det nu inte skulle bli så. Men nu blev det så och flygbiljett bokades igårkväll. Imorgon vid elva, svensk tid, sitter hon på ett flyg till Gatwick, där vi ett par timmar senare kommer att hämta henne. I'm so happy!

Vet inte hur mycket jag kommer blogga (inte för jag är speciellt duktig nu heller, men kommer kanske bli ÄNNU sämre). Däremot kommer jag definitivt ha en massa att visa er. Om jag kommer ihåg att ta fram kameran när det händer något roligt, haha. 
---

Förresten så mår jag mycket bättre nu efter världens medicinering, bland annat så har jag fått gurgla en kräkäckligsak som ska döda bakterierna i halsen. Verkar hjälpa. När jag var riktigt dålig, alltså igår, kände jag inte lukten och kunde gurgla utan problem. Idag när jag mådde lite bättre och inte var lika täppt i näsan trodde jag att jag skulle kräkas. Det luktar lite som tjära och smakar likadant. BLÄ! Som barnen hade sagt. 

Pappa verkade väldigt orolig över min förkylning, så tänkte bara försäkra er om att jag mår bra och att jag inte dog. Hoppas du överlever din egen förkylning papps!
---

Ska lägga upp lite bilder här nu, som jag säger hela tiden, men nu ska det bli av för klockan är inte så mycket, bara tio engelsk tid, sen göra mitt rum Antonia-säkert!

Vilket kluddigt inlägg det blev...
---

Sista saken jag ska tillägga bara: Igår när jag Skypeade med Faruk tittade han bort en stund och sen när han tittade tillbaka på skärmen där jag befann mig, hade jag stoppat in snorpapper (så som på bilden) och då utbrast han, som värsta mamman: AH MEN MICHELLE!

Hahahahahahahahahahaha!


DÖD

Jag mår definitivt sämre än igår. Näsan är igenkloggad och går inte att använda, halsen känns som ett öppet sår, ögonen är trötta och glansiga och hela kroppen går på sparläge. Skulderbladen gör ont och det känns som jag har träningsvärk, armhålorna och armvecken ömmar, ryggen har också "träningsvärk", likaså magen och minsta lilla beröring känns som att ett rivjärn dras mot huden. 

Har rullat ner gardinerna för att få det lite mörk i rummet och funderar på att gå och hämta bomullstussar som jag kan proppa in i öronen för att få lite sömn. Jag kan somna och sova med fullt kaos runt omkring mig och sova ganska bra, men nu känner jag att jag vill vara helt ostörd och dessutom blir jag väldigt ljudkänslig när jag blir sjuk. Så även om det är helt tyst surrar det.

Ylva tror att jag har feber, så hon har proppat mig full med medicin. Hoppas det hjälper. Men jag litar på alla starka engelska mediciner!

Godnatt!

HAR GÅTT OCH BLIVIT FÖRKYLD

*Pip* *Pip* *Pip* *Piiiiiiiiiiiip*, jag har gått och blivit förkyld!

För två veckor sedan kände jag första symptomen, de försvann dock när jag vilade lite med joggingen. De senaste dagarna har jag känt förkylningen komma krypandes, men först imorse bröt den ut på riktigt. Kanske är det därför jag känt mig snurrig och svimfärdig de senaste dagarna?

Har bara gått runt och snorat idag. Stackars våra gäster som är här, jag går runt som värsta virusbomben (gamla aupairens syster och pojkvän är här, plus Ylvas kompis med son) och riskerar att smitta ner alla i min närhet. 

Vi hade i alla fall jättemysig barbeque i trädgården precis efter sjukaste skyfallet. När det blev lite kallare flyttade vi in och Ylva gjorde drinkar, och jag tog sen kvällens första Lemsip. Efter halva Lemsipen (som är en dunderkur mot förkylning, dock inte laglig i Sverige tror jag) kände jag mig riktigt yr och full, trots att jag bara druckit en cocktail = ingenting. 

Jag gick upp och la mig i sängen ett tag, fullt påklädd, och somnade. Vaknade av att Ylva ropade och knackade på min dörr, James var tydligen här. Just ja, han skulle komma idag. Och jag var så himla tråkigt sällskap. Snorade, snöt mig, nös, hostade, torkade mina rinnande ögon och frös och höll på. 

Nu ligger jag ÄNTLIGEN nerbäddad i sängen och ska sova. Sova bort den äckliga förkylningen och hoppas på att det är bättre imorgon. Jag kanske ska trycka in lite toapapper i öronen så jag inte vaknar av barnskrik imorgonbitti, utan får sova ut ordentligt? Det är ju något jag borde tagit med mig när jag åkte hit - öronproppar!

Oj, oj, oj, det känns som jag har feber för hörde ett "feberljud" nyss.

LUKAS




IGÅR

Måste börja med att gårkvällen inte var någon direkt höjdare. Eller, den slutade sämre än den började.

När barnen gått och lagt sig (vi hade varit ute och gått med dem i två timmar vid Virginia Water, wiki-länk med några bilder, och sen varit ute och solat och badat i trädgården) hoppade jag in i duschen för att freshen up lite, slängde på mig en klänning och strumpbyxor - får passa på när jag är ledig, blir inte mycket sånt annars - och lite av mitt nya smink jag beställde från E.l.f. förra veckan.

Gick runt i huset och hungrade ihjäl i väntan på maten, klockan åtta var den klar och precis när vi skulle sätta oss kom James, dålig timing, men han satt med oss och drack vin och pratade i typ en timme. Sen gick vi upp på mitt rum, tittade på Limitless och vid elva tog vi på oss skor och traskade iväg till James kompis flickväns hus med en karta i handen. Det är rätt svårt att hitta här...

Det var typ fest/get-together-something där och... ja, det var inte riktigt min typ av människor om man säger så. De sysslade med saker jag inte bryr mig om andra gör, så länge jag slipper bli inblandad. Och ta det lugnt nu, det var inget farligt, utan typ bara vattenpipa med mög i. Jag tackade nej varje gång de frågade, så de tyckte förmodligen jag var världens tråkigaste tjej, men jag bryr mig inte. Det enda som är tråkigt här är att alla mina kläder stinker rök eftersom de var inomhus och att jag måste tvätta igen. 

Ja, så det var ganska tråkigt där faktiskt. Alla gick runt och var lite halvdryga, tur att hon hade en hund i alla fall! Även fast det var skönt att komma ut istället för att bara vara hemma en fredag, träffa lite folk, var det nog inte så värt det för det var rätt boring.

Idag åt jag i alla fall kyckling och yoghurt till frukost, ingen bra kombo, men det var gott för jag var sjukt hungrig!

Nu är Ylvas kompis och hennes son här, vi ska grilla lite senare. Det är inte direkt något grillväder längre, det var innan, men vädret här är schitzo. På morgonen är det alltid jättefint, sen blir det molnigt och tråkigt.

Ska ladda upp lite bilder här sen, håll ut!


FRIDAY NIGHT!


Galen tjej!

Ikväll händer inte mycket mer än att James kommer hit och hänger lite. Kvällens planer har hoppat lite fram och tillbaka, först skulle vi bara vara hemma, sen ut, sen hemma, sen definitivt hemma för att passa mina kids för Ylva och Alex tänkte gå ut, sen ut och sen hemma och sen ja... Vi börjar i alla fall här, sen får vi se vart det leder!

Vad gör ni där hemma egentligen?
Har det varit lika fint väder hos er som hos oss?
(Strålande sol, och några elaka moln, stekande värme och blåsfritt!)


EN LITEN PARENTES

Gick igenom lite Facebook-bilder alldeles nyss och kom in på mina födelsedagsbilder och andra festbilder, först då slog det mig att jag saknar mina vänner och alla galna upptåg himla mycket! Kan dock trösta mig med att majoriteten av dem inte finns kvar i Helsingborg längre, dessvärre dröjer det nog länge innan alla är samlade igen.

Mamma, pappa jag saknar er också!

Och Carla.

Och Sanja och Bengt.

Puss på er! Vi ses snart!

Och Antonia, vi ses ännu mer snart! 


GODNATT ASCOT



Nu säger jag godnatt till Ascot! Ska bara borsta tänderna och tvätta av sminket. Imorgon kommer kanske Ylvas kompis som kallas för Peppi! Hon har något långt namn som börjar på P. Per... Perpetua? 

Hoppas fortfarande på bra väder för morgondagen! BBC Weather News lovar 22 grader och lite moln.


IT'S RAINING CATS & DOGS

Så skulle engelsmännen säga om dagens väder. Har aldrig sett något liknande, och då kommer jag ändå från Helsingborg. 

På grund av vädret har vi bara suttit inne och tittat på film och lekt, förutom när jag tog med Silver ut på en lunchpromenad. Var dyngsura när vi kom hem... 

Efter pojkarna ätit skulle de upp och bada och jag fick lite ledigt så jag kunde ta det lugnt. Kollade min Facebook och såg att James hade en lucka mellan tiden jag slutade och nio, när han skulle iväg på bio. Så han kom hit och hängde ett tag och gick alldeles nyss. Vi gjorde inte speciellt mycket, kollade youtube-klipp, trailers för olika filmer och försökte få honom att förstå och läsa svenska. 

Hann inte äta riktig middag innan han kom utan åt bara något snabbt, så ska värma maten som står nere i köket nu och sen sätta mig i vardagsrummet med Ylva och Alex och äta min lax! 

Imorgon är det fredag, wiiihoo! Ska hitta på något med min enda kompis James då. Antingen ska vi gå ut eller typ hänga hemma och se på en film eller något. Beror lite på vädret! Så hoppas på sol så vi kan gå uuuut!

(Imorgon ska det vara strålande sol och 20 grader förresten, hoppas på lite färg! Solen är sjukt stark här, men pojkarna har SPF 50, så jag ska nog klara mig)


FÖRRESTEN!


Antonia kommer förhoppningsvishit om någon vecka och hälsar på och hjälper Ylva med en designsak! Hade varit riktigt roligt om det gått vägen, både för sällskapets skull och för min och Ylvas skull så jag slipper ta till mina knaggliga InDesign-kunskaper!


ALDRIG VARIT TRÖTTARE

Det har varit en sjukt, sjukt utmattande dag och nu vill jag bara äta kvällsmat, byta om till pyjamas och sen titta på hjärndöda program på tv som pappa älskar, haha.

Vi var och hälsade på Ylvas kompis och det var fullt hus. 6 barn och 4 vuxna (ja, jag räknas som vuxen här). Vi fastnade i bilkö på vägen hem, så allt blev väldigt sent. Därför kom barnen nästan i säng alldeles nyss, en timme försent.

Helt. Jäkla. Slut.

BILDER FRÅN IDAG


Cutest kids on the block

(Nu får ni förresten se deras nyklippta, dock lite ojämna, frisyrer. Viktor ser verkligen ut att heta Volodja och komma från Ryssland, sjukt söt! Det är han till vänster på första bilden förresten)







15 AUGUSTI

Denna dagen började bättre än den slutade, men hade sin absoluta topp på förmiddagen.

Var som sagt ensam med barnen idag då Ylva var i London och ungarna var helt underbara. Vi var ute i skogen och gick en massa, satt på stubbar, kittlade varandra med grässtrån, letade stenar och pinnar och sprang i backar.

När Ylva kom hem åkte vi till Sunningdale för att fika. Egentligen skulle vi till en antikaffär i Sunninghill, men den hittade vi inte.

Lekte i trädgården och sen gjorde jag mat åt killarna medan Ylva jobbade. Alex kom sen hem och hjälpte mig. Och nu till varför dagen slutade piss. I bilen tyckte jag det luktade bajs så jag frågade Ylva om hon också tyckte det, men icke, så vi tänkte inte mer på det. Efter barnen ätit började det lukta rätt mycket igen och det var dags för nattblöja. Kan säga så mycket som att en av killarna inte mår så himla bra och är rätt känslig.. Så mådde ganska dåligt när vi upptäckte det eftersom jag hade ansvaret och för att jag inte kollade i blöjan om han hade bajs när jag misstänkte någonting. Men hänt är hänt och vi måste bara vara försiktigare.

Nu är det nog snart mat, det luktar i alla fall jättegott i hela huset och jag är sjukt hungrig!

VOLODJA

*


Bilderna är från när Ylvas bror och familj var här på besök. På sista bilden hade vi mysig middag i vardagsrummet med plockmat och pizza med blomkålsbotten, riktigt gott!

Idag har varit en väldigt solig dag så vi har spenderat mesta tiden utomhus. Efter frukost släppte vi ut killarna i trädgården (låter som de är hundar, haha) så de fick springa av sig lite. När de sov middagslur tänkte jag passa på att jämna ut min hemska bonnabränna från Thorpe Park, tror ni inte solen gick i moln precis innan jag skulle gå ut? 

Ylva och jag åt i alla fall lunch utomhus och så fort vi var klara och solen tittade fram svirade jag om till bikini. Fick dock dra upp linnet varannan minut och ha det som täcke, det blir så jäkla kallt så fort solen försvinner.

När de vaknat tog vi oss in till stan för att klippa pojkarna, som nu ser ut som två söta ryska pojkar, vill kalla Viktor för Volodja hela tiden, haha. Ylva gjorde också ett ärende på Posten. När vi kom tillbaka var det middagsdags så vi grillade och åt utomhus, riktigt mysigt.

Sen gick Alex och jag upp för att bada kidsen och nattade dem sen.

Våra rumpor landade sen i soffan och har suttit där sen nu, ska nog sova strax för imorgon blir jag ensam med killarna eftersom Ylva ska in till London vid nio. 

Natti!

Hoppas ni har det bra där hemma!

ÅH!

Försöker fixa den här dumma bloggdesignen och lägga in en header istället för det fula "This is Ascot" men det verkar som att jag har slösat bort hela kvällen på detta och istället pajat hela skiten.

Åh! Blir så frustrerad!

Ska sova nu i alla fall, så jag inte är helt död imorgon.


GRILLNING I REGNET





Det regnade lite

Lukas

Viktor

Alex och Lukas












PRUTTHUND


Resten av familjen har gått och lagt sig, men jag som sov fyra timmar i eftermiddags är inte speciellt trött. Silver och jag ligger alltså i soffan och tittar på Titanic. Vill ni ha ett tips förresten? Ge inte hundar salami. Fisarna blir outhärdliga.

(Kate Winslet är sjukt lik Sanja förresten!)

UTEKVÄLL I ENGLAND

Det blev ingen bok, film eller choklad igårkväll utan istället en utekväll i Bracknell! Pratade med mamma ett tag igår och jag är lite deppig eftersom jag har hemlängtan, så hon pushade mig till att våga följa med James ut (Majas vän) som frågat om jag ville haka på.

Vid åtta hade vi ätit klart middagen (världens godaste kött med blomkål och svampsås) och då började jag bli en gnutta nervös. Vad skulle jag ha på mig liksom? Hur ser man ut här? Så Ylva hjälpte mig och vi gick igenom hela hennes garderob, trots min typiska velighet hittade jag något jag kunde tänka mig, dock fegade jag ur i sista sekund och tog på mig något annat istället, haha.

Efter att ha försökt fixa till mitt ansikte fick jag skjuts av Alex. Mötte upp James och hans kompisar på en engelsk pub, ganska tacky och lite folk, men det var nog lika bra för då kunde jag lära känna dem lite bättre utan att behöva skrika halsen av mig. Efter en drink där drog vi vidare till en annan pub, ännu mer tacky men mer folk. Stannade där ett par timmar innan vi gick till en "nattklubb". För att jämföra det med något uteställe i Helsingborg kan man väl säga att det såg ut som Tempel och var ungefär lika lite folk på Tempel som det kan vara. Det ekade typ. Men vi hade kul ändå, pratade lite med en tjej som var med oss också, Robyn, hon verkade snäll och hon ska ut nästa lördag så kanske skulle träffa henne då!

Ja, så var min första utekvällsupplevelse i England. Det var inte så mycket fest, mer mysigt, men det var så himla skönt att komma ut ur huset och göra något med folk i min egen ålder! Weeehoo!


(Det bästa var ändå frukosten imorse, nom nom nom, korv, ägg, ketchup och majonnäs, haha!)


LITE HEMLÄNGTAN


Hemlängtan, otvättat hår och sist jag duschade var i tisdags...

Idag har jag haft ganska så mycket hemlängtan, men efter lite pepptalk från mamma känns det bättre (men ni får gärna skicka Marabou, eller något annat som påminner mig om Sverige, eller om er. Mejla/Skypea/Whatsappa/Vibera/Facebooka så får ni adressen, haha).

Har umgåtts med killarna hela dagen och känner mig rätt trött psykiskt, det är rätt påfrestande fast de är söta och gulliga mest hela tiden. Drog en runda till Tesco med Ylva för att handla mat, sen tvättade och städade jag mitt rum lite. Har bytt sängkläder nu också, så ingen Silver i sängen mer. Hon tar för mycket plats och jag sover så dåligt eftersom hon ska ligga PÅ mig, och om inte på mig så väldigt väldigt nära.

Ska nog lägga mig i sängen och titta på en film eller läsa en bok. Bara jag får vila mina öron lite från Lukas operaröst.


50 KILO BARN + VAGN & 50 KILO HUND

Har spenderat (nästan) hela dagen själv med ungarna. I och för sig sov de hälften av tiden.

Första timmen de sov passade jag på att klippa min lejonman som jag sagt till Ylva att jag ska göra i fyra dagar nu. Det tog längre tid än någonsin och jag blev ändå inte nöjd. Luggen är för kort. Det underlättar nog om jag tvättar det, för just nu ser det ut som jag doppat huvudet i smör. Mamma och pappa, är det så här att vara småbarnsmamma så förvänta er inte några barnbarn! 

Andra timmen åt jag lunch i soffan och mös sen med hunden (som för övrigt tror att hon är välkommen i min säng varje natt bara för hon fått sova här tre gånger). 

Tredje timmen hade jag sjukt tråkigt och undrade om kidsen inte skulle vakna snart. Förberedde mig inför kaoset, som jag trodde skulle komma, genom att byta om till ut-och-gå-kläder och göra smoothie till dem innan ett endaste litet pip kommit från babymonitorn. Minuterna gick och jag hoppade jämfota i hallen.

R.a.s.t.l.ö.s.

Och så äntligen. Halv fyra gick jag in i köket, stirrade på babymonitorn och tänkte kom igen, vakna nu då och rätt vad det var så började Viktor tjuta! Wiiiho! Studsade upp för trapporna, mös lite, gav dem sin smoothie, krängde på dem kläder (Lukas var på världens bushumör) och tog sen ut dem i trädgården med hunden som höll sig själv i kopplet. 

Körde iväg med vagnen, tog hunden i andra handen och promenixade till skogen. Det var det VÄRSTA jag varit med om. All glädje försvann när jag försökte hindra vagnen från att åka nerför bron och ner i ån, samtidigt som hunden ville komma fram och tyckte det var en skitbra idé att gå nedanför bron och rycka loss min arm. 

Puh. Men vi överlevde och alla var lyckliga och glada när vi kom hem (förutom jag som sen fick tvinga barnen att komma in igen och äta middag). 

Middagen gick bra och alla åt, sen badade vi och det var en helt tårfri dag. Till och med när jag tvättade/sköljde håret på dem.

Nu ska jag sova, ska man kanske kalla upp hunden...?


HUSET


Huset där vi bor är väldigt engelskt och gulligt. Det har många rum, många ganska så små rum, och små gulliga fönster. Också är det väldigt, väldigt stort! Något annat som är stort (snarare enormt) är trädgården - det är helt sjukt!


Baksidan av huset

Framsidan och grinden


Den enorma trädgården från mitt fönster

Lite mer trädgård!

Trädgården är alltså enorm! Allt kom inte med på bild, men på näst sista bilden är det nästan dubbelt så mycket till höger! E N O R M!


THORPE PARK

Idag var vi på Thorpe Park - från 10 till 19 - som är en stor nöjespark. Som Liseberg fast större och med mycket sjukare attraktioner. Marcus och jag (Ylvas brorson) åkte ALLT! Det var så himla roligt. Var dock sjukt rädd ibland, så det var tur att jag hade med mig tuffa Marcus.

nu är jag alldeles för trött för att hålla ögonen öppna. Höll på att somna under middagen så ska släcka lampan och sova. Kanske ska ropa upp Silver, hunden, för här är kallt som in i. Hon är bästa elementet.

Natti!

MITT RUM


För er som inte redan sett mitt söta lilla rum via Skype - fy skäms på alla som inte har Skype - får ni se det här.

Jag har en egen liten trappa upp, en stor och skön dubbelsäng, en superduperfin inbygd byrå, en klädhängare (bra, så jag känner mig som hemma), en stor spegel och en egen liten vask. Måste hämta hit mer kläder för jag har massa plats över att lägga och hänga saker på. Också måste jag ha hit mer varma kläder för här är skitkallt! Brrrrr!

(iPhone- och kamerabilder blandas med dag- och nattbilder)




Så här fint var det när jag kom




Sen blev det vanligt Michelle-kaos, men nu är det fint igen för jag har faktiskt städat!


GO APE & WATER WORLD


Dagen började med en sen långfrukost, sång för Fia (Ylvas brors fru, han är på besök med familjen) och sen Go Ape.
Det var en jättestor skog där de anordnat en jättefin klätterbana. Var dock lite mesig i början så vågade inte, sen när det väl var försent ångrade jag mig. Men när ni (någon av er) kommer och hälsar på MÅSTE vi hit! Det gäller att det är någon som är våghalsig av sig!

Efter Go Ape åkte vi en liten bit till för att komma till ett stort vattenland, Coral Reef - Bracknell's Water World. Och där var jag inte för mesig, haha. Vi badade som fiskar med småkillarna som älskade det. Åkte också två vattenrutschkana, sjukt kul! En av dem kittlade det bara lite i magen i och sen andra var det sån sjuk kraft i att man fick ligga ner, och då kunde man knappt ta upp huvudet. Riktig G-kraft!

Lämnade Ylvas bror och hans familj och åkte hem med killarna för att göda dem. Spaghetti och köttfärssås blev det som de slukade ordentligt. Sen borsta tänderna, lite Pingu och nattinatti.

Hör folk nerifrån köket, så jag antar att det snart är mat. Är vrålhungrig! 

Här kommer bilderna!






















VÄN I ASCOT?

Har precis Facebook-chattat med en kille som bor i Ascot. Eller, typ i Ascot. Cirka 4 kilometer från mig (han tyckte det var långt, men i Helsingborg är det ju ingenting!?) så förhoppningsvis har jag någon att hänga med lite här när jag känner att jag behöver något annat än blöjor och kladd (Viktor älskar att kladda).

Det är Majas gamla skolkompis från Exeter, tror de gick i samma klass, så hon var så himla stolt när hon kom på att hon kände någon som bodde här. Hon bara: du måååsstee adda honom! Och hon var på honom lika mycket!

Hon känner en annan tjej här också, fast hon bor nog mer utanför Ascot än vad killen gör. Men ska ta kontakt med henne också (tror de känner varandra btw) och kanske få några vänner!

NU ska jag faktiskt sova på riktigt. Han började skriva precis innan jag skulle lägga mig, himla typiskt!

Godnatt för andra gången.

ASCOT

Aupair-livet i Ascot, England, flyter på och här kommer jag uppdatera er, min kära familj och mina kära vänner, om vad som händer och fötter!

Men nu ska jag sova för klockan börjar bli mycket (tjugo i elva här) och jag ska upp tidigt. Killarna brukar väcka mig vid halv åtta genom att skrika lite från köket som ligger precis under mitt rum. Världens bästa väckarklocka, haha..



RSS 2.0