KATRINS BOK ÄR SJUKT INSPIRERANDE

Jag tycker om den, för den är ärlig och inte så petnoga skriven. Rätt slarvig, men det känns som hon pratar med en. Detta är andra gången jag läser den, första gången var när jag precis fick den av Faruk men då kändes det inte riktigt läge att börja. Men nu jävlar! 

Eftersom jag LCHF:at en gång innan (aldrig ett bra tecken om man börjar igen men...) kollade jag igenom mina bilder på datorn och hittade massa olika maträtter jag gjort. Det ser himla gott ut så jag tänkte slänga upp dem här till er.

Vem vet, ni blir kanske själva inspirerade till att börja!

Mitt LCHF:ande har dessutom fått en egen kategori nu. Men nä nu får jag sluta tjata för det blev ett himla tjat. Titta på bilderna och njut i alla fall. Det blev rätt många.


Tonfisk, blomkålsmos och sallad på tomat, avokado, lök och fetaost
Biff, pepparsås och sallad på gurka, tomat, lök och fetaost


Biff, blomkålsris och stekt zucchini
Stekt röra på zucchini, gul paprika, tomat, lök och haloumi 
Godaste efterrätten - cocosmjölk, hallon, paranötter och cocosflingor


Ost & spenatpaj
Rå blomkål, ost & spenatpaj och sallad på tomat, lök, grön paprika, avokado och balsamico fast det innehåller mycket kolhydrater och socker
Oopsiebröd med massa smör


En annan god efterrätt - cocosmjölk, hallon och riven mörkmörk choklad
Sallad - kokt broccoli, tomat, lök, gröna oliver, gurka, avokado, haloumi, fetaost och keso
Stark korv, stekt aubergine, några kuber fetaost och sallad på tomat, gurka, lök, skinka och fetaost


Biff med röra på zucchini och lök stekt i smör
Kokta ägg och omelett med något nötpålägg och ädelost
Cocosmjölk med syrliga hallon och lite nötter


Sockerfria cocosbollar som mest smakade smör
Stark korv, grillad tomat och rå rödlök 
Aubergine- och zucchinilasagne med massa riven ost på toppen
Kokosplättar med vispad grädde, bär och någon form av choklad"sås" på mörkchoklad och grädde


Fläskfilé i bacon, sallad på olika blad, tomat, mozzarella, lök och champinjon, någon korv och lime/basilikasås
Mer korv! Grillad!


Biff med stekt lök och lite zucchini och aubergine
Hamburgare med biff, ajvar, gullök och fröbröd på linfrön, solroskärnor, cocosflingor, ägg och smör typ
Kött med någon parmesan- och grönsaksröra och sås
Favoriten cocosmjölk, här med hallon och paranötter doppade i mörk choklad


Vispad grädde med jordgubbar
Tomat, fetaost och rödlök
Oopsies med philadelphia, skinka, ost och gurka 


Min 20 årstårta med nötbotten, massa grädde och bär
Kokoschips är förresten ett riktigt bra snacks för det är knaprigt och LCHF-mat är inte speciellt knaprigt

Blir hungrig bara jag tittar på bilderna. Tänk att jag kan vara så uppfinnig och kunna äta biff med stekt lök och zucchini/sallad på samma ingredienser/samma efterrätt så många gånger utan att tröttna.

Kommentarer
Postat av: Sanja

Faktum är att jag BLEV inspirerad av dina bilder. Men du - vad är oopsies?

2012-04-01 @ 14:56:28
Postat av: michelle

Sanja: Oopsies är det närmsta bröd jag kommit under mina LCHF-dagar.



Vispa 3 äggvitor så hårt att du vågar ha skålen upp och ner över huvudet. Vispa sen ihop 3 äggulor med 100 gram philadelphia. Blanda försiktigt ner äggule/philadephilasmeten i äggvitorna. Vänd runt men slå inte ur luften ur äggvitorna! Klicka ut 6 oopsies på en plåt med bakplåtspapper (de fastnar lätt så smörj till och med plåten).



In i ugnen, 150 grader, 30 minuter!



De är lite geggiga men det är fantastiskt när man LCHF:ar. Smakar bra gör det också, inte äggigt/omelettigt. Testa att rosta också, nom nom

2012-04-01 @ 15:05:28
URL: http://thisisascot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0